Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podklad pod OSB desky

Od: samson® odpovědí: 14 změna:

Jaký podklad má dat na beton na podlahu z Osb desek? Mám beton napenetrovat hloubkovou penetrací pak položit lepenku a na to OSB desky nebo to udělat jinak?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

2x

Proč chcete dávat na betonovou desku osb desky?..jaký to má význam?

hodnocení

Dělám novou podlahu v místnosti, kuchyni kam chodí kdekdo z venku a místo palubek tam chci dát OSB desky a na to nějakou krytinu co se dá snadno vytírat a taky aby byla podlaha teplá.

hodnocení

2x

OSB deskami jsem vyrovnával starou prkenou podlahu v mém bytě ve starším bytovém domě. Jako podklad jsem použil jen mirelon, nic jsem ani nelepil, desky jsem napasoval vždy od stěny ke stěně, maximálně jsem v případě potřeby použil 1-2 vruty. Podlshu mám 12 let a nemohu si stěžovat.

Přímo s betonem bohužel zkušenost nemám.

hodnocení

2x

Proč penetrovat a proč lepenku? To máte peněz,že nevíte co s nima nebo jen neznalost?

Penetrace možná pod nivelačku.Pokud je podkladní beton rovný (max nerovnost cca2mm ) pak mirelon a na to podlahu OSB desek

doplněno 27.04.17 11:04: Toho zedníka bych chtěl vidět.Jsem taky zedník ,ale toto by mne nenapadlo snad ani ve snu.
hodnocení

Říkal mi to zedník, prý to vydrží déle, beton mám rovný

doplněno 26.04.17 21:33:

Děkuji všem za rady

Proč by na suchém betonu neměla OSB deska vydržet? Vydrží i bez penetrace a lepenky.

hodnocení

Dám tam tedy jen mirelon a na to OSB díky Všem za rady.

krtek6*

nu dobrá tedy...jak chcete..ale tu OSB ale 2 vrsty krížem kladené a s pero drážkou

hodnocení

Mám v plánu dát dvěvrstvy OSB na pero a drážku už od začátku

hodnocení

0x

samsone, pod OSB desku dejte jen mirelon.

Ale nějak nechápu Vaší skladbu. Píšete, že máte rovný beton, tak proč na (vystěrkovaný) beton nenalepíte přímo krytinu, kterou chcete. Asi budete dávat lino, na OSB desky se dává lino s filcem, aby se nevytlačili spráry.

Ale je jen na Vás, co uděláte

hodnocení

V zaměstnání máme lino na betonu a je nám tam zima na nohy, lino s filcem dám, díky za rady

krtek6*

a vy si myslíte, že tím, že na beton položíte OSB, že tomu výrazně přilepšíte? tak prd..

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud bych chtěl,aby podlaha byla zateplená,použil bych na beton hydroizolační folii(třeba ipu)na ni polystyren(10 cm)a pak desky.Lepší jako OSB jsou sádrovláknité desky.Mirelon má použití pod deskové podlahy jako tlumení kročejového hluku.

JABRAKA

hodnocení

Díky za radu možná, že to vyhraje opět klasika dřevěná podlaha pero drážka stará vydržela 60 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]