Jaký podklad má dat na beton na podlahu z Osb desek? Mám beton napenetrovat hloubkovou penetrací pak položit lepenku a na to OSB desky nebo to udělat jinak?
Dělám novou podlahu v místnosti, kuchyni kam chodí kdekdo z venku a místo palubek tam chci dát OSB desky a na to nějakou krytinu co se dá snadno vytírat a taky aby byla podlaha teplá.
OSB deskami jsem vyrovnával starou prkenou podlahu v mém bytě ve starším bytovém domě. Jako podklad jsem použil jen mirelon, nic jsem ani nelepil, desky jsem napasoval vždy od stěny ke stěně, maximálně jsem v případě potřeby použil 1-2 vruty. Podlshu mám 12 let a nemohu si stěžovat.
Ale nějak nechápu Vaší skladbu. Píšete, že máte rovný beton, tak proč na (vystěrkovaný) beton nenalepíte přímo krytinu, kterou chcete. Asi budete dávat lino, na OSB desky se dává lino s filcem, aby se nevytlačili spráry.
Pokud bych chtěl,aby podlaha byla zateplená,použil bych na beton hydroizolační folii(třeba ipu)na ni polystyren(10 cm)a pak desky.Lepší jako OSB jsou sádrovláknité desky.Mirelon má použití pod deskové podlahy jako tlumení kročejového hluku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.