Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč teče černá teplá voda?

Od: dana123® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím o radu,teče mně černá teplá voda, když se ustálí, dole je černá usazenina, v patře černá neteče, ale je šedá, čím to může být, nemůže to být kotlem? Co s tím dělat, na koho se obrátit. Posílám foto, jestli se mi podaří ho vložit. Děkuji za názory. Hezký den. Dana

Proč teče černá teplá voda?
Proč teče černá teplá voda? #2
Proč teče černá teplá voda? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mopet*
hodnocení

4x
Vypadá to jak voda z topení. Nemůže se vám to někde mixovat? Nějaký třeba špatný tricestny ventil?

Ano, to mě nenapadlo. A pak bych to spíš viděl na prorezlý výměník v kotli a míchání vody z topení s vodou na přípravu teplé vody. Což bohužel znamená nový výměník nebo v horším případě nový kotel.

To je opravdu dle barvy vody daleko pravděpodobnější možnost.

Podle toho usazování by i topná voda mohla být ošetřena nějakým inhibitorem koroze (Inhicor), voda v topení potom vypadá velmi podobně.

hodnocení

V prosinci tady byl opravář kotle 2x, poprvé měnil třícestný ventil, podruhé čistil výměník, nebyl průchodný...

ladin281

Dobrý den, máte vodu ze studně nebo z řádu? Nám teče též tmavší teplá voda ,protože máme velmi minerální vodu z vrtu 50m. Je tam větší koncentrace železa. Jelikož to nejde jinak řešit přecházíme na řád. Zjistil jsem že to dělá sůl kterou přidáváme ke změkčení vody a jak reaguje na železo,tak prostě v bojleru kde se voda ohřívá dojde k černotě.

hodnocení

2x

Předpokládám, že se jedná o rodinný domek. Černou barvu asi způsobují uvolněné usazeniny z kotle a rozvodů. Doporučil bych pustit teplou vodu a nechat vytéct větší množství, než začne téct čistá voda. Když by se pak situace opakovala, doporučil bych kontrolu kotle a rozvodu teplé vody odborníkem.

V případě dalších dotazů prosím doplnit informace: Voda je z vlastního zdroje? Studená voda je čistá? Černá voda se objevila náhle nebo třeba po delším nepoužívání teplé vody? Zařízení použité k ohřevu - kombinovaný kotel, karma? Nebo se jedná o systém se zásobníkem teplé vody?

hodnocení

Ano, je to rodinný dům, v prosinci jsme narychlo předelávali dole v koupelně rozvody, měd, V té době jsme tady měli odborníka na seřízení kotle, podivně rachtal. Studená voda je čistá, nejdříve tekla teplá voda šedá, po odtočení to bylo dobré, ted najednou teče černá a po odtočení šedá, máme kombinovaný kotel. není to tím, že se netopí? Nebo vyměnit celé rozvody, toho se děsím...barák máme od 79 roku. Děkuji Vám za informace.

Zkuste vypnout ohřev (škoda plynu nebo čeho) a odtočit více "teplé" vody. Pokud jsou to usazeniny, mohla by se vyčistit. Ovšem nikdo vám nezajistí, že tam někde ještě nějaké usazeniny nezbyly a časem nedojde k jejich uvolnění a situce se může opakovat. Víc vám asi k tomu nedokážu říci.

hodnocení

Je mně divné, z čeho by tak černé usazeniny mohly být. Vypnu tedy ohřev teplé vody na kotli a necham to téci. Děkuji Vám za rady a preji hezký den, i když není slunečný. Dana

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]