Nejste přihlášen/a.
To se takto nedá říct, neexistuje typ který koupíte a použijete, dají se různě kombinovat. Někomu sedí studené světlo, jiný má rad teplou bílou. Rozhodně LED doporučuji ale poradit konkrétní panel jen podle lumenů a kelvinů, je nereálné. Můžete použít střední cestu, do stropu měkčí a kolem zrcadla studenější, zašel bych do prodejny na čumendu ...
Světla v celém bytě jsem řešil loni. Též to byl běh na dlouho trať. Nechal jsem si zpracovat projekt na osvětlení. Všechny světla v bytě mám LED bodovky. Žárovky do nich mám od Philipsu myslím MasterLED spot. jsou sice cenově dražší na pořízení, ale při přepočtu pořizovací cena x náklad na svícení se mi to vyplatí a vrátí. Konkrétně v koupelně mám tyto:
žárovka: svetelne-zdroje-philips.e/...
je to led žárovka s paticí GU5.3 s výkonem 3,4W, která svítí jako 20W žárovka s barvou světla 827 (teplá bílá) a 240lm.
bodovka tato: svetla-online.cz/...
+ nutno ještě trafo na 12V
koupelnu mám velkou 0,7x1,6m + 1,3x1,3m a mám v ní osazené 3+4 tyto světla (3 nad vanou a 4 v ploše)...svítí to krásně
dal bych sem i fotky, ale už jsem to zkoušel asi 5x a když přidám přílohu, háže to chybu
Mám v celém domě obyčejné levné LED panely z ebay (barva 4000k, obývák/kuchyně 10x 15W, koupelna 1x 18W, chodba, 1x 15W, WC 1x 9W, pokoje 18W) a už rok naprosto bez problémů.
Než dát za panel u nás x tisíc, tak ho radši 2x vyměním za nový.
nemám zkušenosti přímo s panely, proto v tomto směru neradím, ale i tak vám něco připíšu.
1/ 880 lumenů přibližně odpovídá světlu žárovky 70 W. Takže kolik sedmdesátek žárovek vám koupelnu dobře osvětlí, tolik vašich LED panelů budete potřebovat (pozor na bod 3).
2/ Barva světla. Já bych volil barvu kolem 3000K. Modře svítící ledky mají užší spektrum a jejich světlo se vám silněji otiskne do zraku. Podívejte se do světla modré ledky a v tu chvíli máte před očima fialový flek. U žlutých ledek (3000-3500K) je ten flek méně výrazný a ztratí se za kratší dobu.
3/ Směr, kterým panel svítí. Dobře si všimněte, jak velká část světelného toku se skutečně dostane z panelu ven. Mě se kdysi povedlo bodovky utopit ve zdi a pak jsem z nich měl světlo jak za dušičky.
4/ ledky budou ve vlhkém prostředí. V koupelně vám odejdou rychleji, než stejné ledky v pokoji.
5/ takovouto svíčku Philips jsem namontoval před rokem do světla v digestoři a zatím drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.