Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protherm chyba F20

Od: samurraj® odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer, máme elektrokotel Protherm RAY K12. Manželka chtěla zatopit a zapomněla otevřít kohouty pro odvod a přívod horké/studené vody. Kotel nyní hlásí chybu F20. což je přehřátí. Otevřel jsem víko kotle a trubka od čerpadla je rozpálená, jak pěťák. Je to na opraváře nebo to mám nechat do rána až to zchladne a poté to vyzkoušet? Nemáte s tím někdo zkušenost?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praethorian
hodnocení

2x
Staci oddelat predni kryt (u me dva srouby na spodni strane) a dohledat cerveny cudlik viz prilozene foto a zatlacit ho. Je to jen pojistka. Snad to nekomu pomuze i v budoucnu.
Protherm chyba F20
Protherm chyba F20 #2
eliska*
Jste nejlepsi! Diky Vasemu prispevku a fotkam jsem vyresila dvou denni anabazi, kterou jsme potrebovali mit kvuli podlaze ihned vyresenou a na servis Protherm mi davali dlouhe terminy. A vsichni mi tvrdili, ze je to tlakem..
Moc dekuji! Eliška
vitekn

Dobrý den, také děkuji za radu, mám novější a ta pojistka byla pod konektorem z gumy...

Díky !

brano

Veľmi pekne ďakujem za skvelý tip. Pomohlo a ďalej funguje normálne.

fachman
hodnocení

0x

Nechat vychladnout, pak udělat reset, Vypnout a zapnout.

danca

Dobrý den. Pořád mi to píše CHybu F20.Zkusila jsem tu pojistku,dle pána,co tu dal foto zmáčknout a nic...už mi to udělalo jednou v loni a pomohlo, tentokrát nic... Jak a co mám prosím udělat? Poradí mi někdo prosím?

hodnocení

Takže nechal jsem kotel vychladnout do rána a chybu to háže stále, takže servis, bohužel.

veronica3120

Dobrý den mohu Vás poprosit: stala se mi stejná věc a protherm háže chybu F20 přehřátí, mohla bych se zeptat, co Vám s tím kotlem udělali aby to zase fungovalo?

davi*
hodnocení

0x
Vypadá to jako fajfka na svíčku treba u motorky tak tu sundat a pod tim je tepelna pojistka staci ji zmacknout a vratit fajfku zpet a uz to jede
rudak
Ahoj,nedavno jsem resil f20.Musite zjistit pricinu prehrati.U me neodvzdusneny tepelny vymenik.Po odvzdusneni a dopusteni vody,zmacknout cerveny cudlik na havarijnim termostatu.Pozor pri odvzdusneni tepel.vymeniku,je z nej vyvedena mala hadicka,muze dojit k postrikani elektroniky vodou. Kotel ray12kW,stari 4roky.
ray9k
Dobrý den, rada výše o nahození pojistky "ukryté pod fajfkou" mi také pomohla, každopádně fajfka by se neměla vůbec sundavat. Technici z Prothermu mi vysvětlili, že může dojít k jejímu poškození a není nutné ji sundavat, protože fajfka je shora prostupná pro šroubovák. Musíte tedy demontovat přední kryt kotle, částečně boční kryty, abyste sundali i vrchní kryt kotle...pak už prostrčíte šroubovák fajfkou a zatlačíte jemně na pojistku dolů až cvakne. NEZAPOMEŇTE SI ALE PŘED VEŠKERÝM VSTUPEM DO KOTLE SHODIT POJISTKY. V CELÉM KOTLI JE 230V.

karelh
hodnocení

0x

Dobrý den,

moc děkuji za podrobný návod. Už jsem se také děsil, že budu muset zavolat "odborníky" pro tuto značku. Nakonec mi také pomohlo vymáčknout skrytý čudlík na "fajvce" a už to zas šlape.

Nicméně v mé verzi kotle už není havarijní termostat na výstupní trubce ale je nahore přimáčknut s teplovodinou pastou přímo na ohřívané nádobě. Je tam trochu horší přístup ale jinak je postup stejný.

Trochu mě zaráží že při zavřených radiátorech musí vyskočit až havarijní termostat a není na nádobě i čidlo teploty která by zastavila nahřívání dříve. Ale to by se asi od levného bojleru chtělo moc ...

petranohejlova
Dobrý večer, nemohla bych vás poprosit o fotku té fajfky. Vůbec nevím co hledat. Děkuju moc Petra

tomino*
hodnocení

0x

mám protherm 18K a ten červený čudůlík je skrytý pod teplotním senzorem tzn. když si vezmete návod ke kotli tak v odstavci 10.10 odtáhněte teplotní senzor a ten červený čudlíček zmáčkněte dolů

servis Protherm nemá smysl volat jednou zkusil už víckrát NE

ladislav
hodnocení

0x
Odkrytoval jsem, zmáčkl, cvakl kotel a vše zase fungovalo, moc děkuju!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protherm
Otázky na téma protherm chyba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]