Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla bych dotaz. Máme koupenou novostavbu domu. Dům je postaven v záplavové oblasti, tudíž nad terénem cca...70 cm, 30 cm pod terénem je ze ztraceného bednění a pod tímto je beton. Dům je postaven z Ytongu. Dům jsme s manželem zateplili 10 cm děrovaným polyst. Baumit - máme zatepleno od izolace - tedy zatím pouze Ytong. Teď jsme odkopávali základy s tím, že zateplíme do 70 cm hloubky také sokl a základ domu, ale bohužel pod 30 cm pod terénem jsme narazili na beton. Bohužel bývalý majitel domu udělal široký základ beton - a na to dal teprve ztracené bednění, ovšam já se nedostanu na základ, protože odkopu pouze 30 cm hlínu a jsem na základu, který je min. 35 cm široký ... dál jsme nekopali.
Je nějaká alternativa jak sokl zateplit nebo nějak toto vyřešit? Nebo v tomto případě je to bezvýznamné? Jelikož nemůžeme dodržet hloubku do zámru? Musím nějak vyřešit sokl domu ale nevím, jestli lepit desky jen 30 cm pod úroveň terénu není zbytečné. Nevím, jestli jsem to dostatečně popsala, případně mohu nafotit.
Děkuji za každou radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.