Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přilepit papír hezky

Od: lepidlo odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jak přilepit dva papíry k sobě, aniž by to vypadalo ošklivě? Vždy, když něco přilepím, tak je to zkroucené a ošklivé... Jaké použít lepidlo?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Naprosto perfektně fungující návod.Následující lepidlo se nanese na papír a přilepí na plastový arch,desku,nebo sklo.Aby papír zůstal nezvlněný,důkladně se po celé ploše vyhladí.Po zaschnutí se s podložky odloupne a přilepí na druhý papír,karton či jiný předmět.Funguje to jako samolepka. svicky.net/...

JABRAKA

ronyx*

Dík za tip - tohle jsem neznal.

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
dovolím si doplnit již výše uvedené
- když se lepí 2 papíry k sobě, lepidlo se vždy nanáší na ten silnější
- při lepení papíru běžnými lepidly obsahující vodu je nejlepší je ihned po slepení zalisovat - taková nouzovka jsou knihy, další možnost jsou 2 dřevěné (dřevotřískové, MDF) rovné silnější desky, stažené truhlářskými ztužidly, perfektní výsledky dává lepidlo Herkules + zalisování v knihařském lisu
- při zalisování je dobré lepené papíry izolovat od dřeva mikrotenovou folii, aby se na desky nepřilepil
- při lepení větších (A3+) ploch je dobré na nanášení lepidla použít molitanový váleček - pokud je váleček pouze vlhký od lepidla (hustšího), papír na který se nanáší, se skoro nezkroutí (samozřejmě při poměrně rychlé práci)
Lepidla
- osvědčené jsou tyčinky "suchých" lepidel (viz výše) - pozor na kvalitu, některé jsou dobré tak do kanceláře, ale na pořádnou práci to není
- tekutá lepidla (Herkules a pod. viz výše) za určitých podmínek
- efektivní (rychlé, ale poměrně drahé a vyžadující přesnou práci při slepování) je použití permanentních lepidel ve spreji

hodnocení

0x

Vždycky lepidlem slepené paíry se pokroutí. Zkoušela jsem je zatížit prknem a kbelíkem s vodou a stejně se zkroutily. Papírovina nasaje tekutinu a zdeformuje se. Neslepíš bez zvlnění!

iz*
hodnocení

0x

Malé plochy se mi daří slepit tuhým lepidlem (tyčinkou) Kores, Pritt apod. Větší plochy jsem nezkoušela.

hodnocení

0x

A nechcete prozradit, co přesně potřebujete slepit a proč takto? Třeba by někdo přišel na lepší řešení :)

Mně se celkem daří slepit papír A4 se čtvrtkou, ale chce to cvičené prsty a dobré lepidlo. Klidně vyzkoušet pár kousků předem, vychytat si to. Jak píše Ivzez, dobrou značku. A pak vložit do encyklopedie nebo mezi velké knihy. A hlavně toho lepidla málo (proto je třeba kvalitní tyčinka, aby při malé vrstvě dobře lepila). Lepidlo nanáším nejdřív doprostřed, pak teprve do krajů (když začnete u krajů, rychle se zkroutí a zblázníte se u toho, než ho nanesete na celou plochu). Samozřejmě když lepíte papír + čtvrtku, tak lepidlo půjde na čtvrtku.

hodnocení

0x

Zkusila bych to lepidlem nantapetu, klasicky, navlhčit jeden papír, spodní potřít lepidlem, vyhladit suchou houbou, nebo kartáčem. Mělo by se při schnutí samo vypnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]