Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Dnes ráno jsem zjistil, že mi prosakuje voda ze spodní části bojleru skrz dolní plastový kryt. Chtěl jsem se zeptat na případné možnosti opravy, ale pak jsem zjistil, že je za tím zpravidla prorezlé těleso, takže oprava nemá smysl (vzhledem ke stáří cca 13 let bych na to určitě nikoho nevolal).
Tak bych se spíš zeptal, jestli by někdo mohl doporučit nějakou kvalitní náhradu? Pak bych měl ještě jeden dotaz, uvažuji, že bych bojler vyměnil sám, tak jsem se chtěl jen zeptat na přípoje vody (teplá/studená), resp. jejich rozteč - je nějaká standardní?
Díky
Vidím, že nikdo nepíše, tak ze své zkušenosti bych doporučila koupit nový bojler. 13 let je dost, sice je možnost, že vám bude kapat trošku i 2 roky, ale taky může během noci úplně rupnout. Nejlepší bude najít firmu, která vám to udělá, protože pokud byste si dával bojler svépomocí, tak by vám neuznali případnou závadu v záruční době.
S tou zárukou to není pravda. Pochopitelně neuznají záruku v případě vady způsobené neodbornou montáží, ale běžná záruka na materiál, vnitřní uspořádání, vnitřní montáž a pod. platí v každém případě. To jen lidé jsou hloupí a nechají se zmást.
Asi tak, přesněji neuznávají se ani vady způsobené odbornou montáží. Náhrada škody pak jde vymáhat po montážní firmě, kdo blbě montoval sám tak vymáhá po sobě.
Prodejce odpovídá za výrobní vady. Pokud vadu nezpůsobila montáž, tak musí reklamaci uznat.
Tazatel - sundej dekl, pokud to teče z pláště tak nový boiler. Klidně ten stejný - nebudeš muset předělávat potrubí a ukotvení. Tatramat kvalitou není špatný. Pokud teče z něčeho vyměnitelného (těsnění příruby, vyměnitelná jímka atd.) tak se dá přemýšlet o výhodnosti opravy. Do pláště je jediná výhodná oprava dubový kolík (bez legrace, vydrží často i roky)
Díky. Poptám to ještě u pár subjektů a uvidím. Zatím mám jen jednu nabídku a sice za 15 tis. - 11 tisíc bojler (který normálně stojí cca 5 tisíc) + nějaký spotřební materiál v ceně pár stokorun + 4 tis. práce, což mi přiznám se nedává moc smysl. Já nemám problém dobře zaplatit za dobře odvedenou práci ale, ale má to svoje meze.
Deset tisíc za montáž je přecijen asi hodně když je jim hloupé si o to říct napřímo a radši část toho schovávají v ceně nového výrobku
asd1: díky za tip, jak bude volná chvilka, snad dnes večer, spodní kryt sundám a podívám se na to. Koupit ten stejný mně také napadlo, ale zdá se, že už se neprodává, ale zkusím ještě hledat, jestli někde nezůstalo pár kusů na skladě.
Tak se mi povedlo sehant ten samý typ, poslední kus na skladě. Koupím v každém případě a kdyžtak si ho prostě nechám do zásoby
Můžeš nejdřív sundat přírubu, boiler vyčistit = podívat se v jakém stavu je plášť a jestli má smysl přetěsnění nebo celá nová příruba (stojí ca 2kKč). Oprava je celkem levná a jednoduchá, jde o zbývající životnost pláště (koroze zevnitř, to uvidíš až po otevření a vyčištění špachtlí) Zvenku je plášť OK.
Pro orientaci např. nahradni-dily-shop.cz/...
Na čištění vynést ven - bude tam kýbl rezavého bláta - abys to neměl na podlaze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.