Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji radu ohledně stropu na chalupě. Místnost rozměr cca 4,2x6 metrů. Složení stropu následující: zespoda: parotěska, staré dřevěné typle, na půde hrabanka. Máme objednaných 5 trámů, které zakutáme do zdi, do jakýchsi kapes. cca 30cm pod stávající strop. A teď- na trámy (zezhora, trámy budou vidět) osb a mezi to izolace. Můj dotaz zní: Jaká izolace? A jak to udělat? Manžel tvrdí že musí být konstrukce z CD a UD profilů, do toho izolace-vata, do konstrukce osbéčka a až nakonec trámy, kterými se to "přizvedne".
Účel celého stropu z trámů co děláme je, že nechceme zatěžovat stávající strop a také to bude pěkně vypadat.
Mně se návrh manželova řešení zdá zbytečně složitý.
Já bych dala prvně trámy do zdi, na ně osb a uchytit je samořeznými vruty, a mezi stávající strop a osb dát izolaci...snad je to srozumitelné, děkuji za rady.
... to chci vidět, jak celou tu konstrukci zvedá a strká do těch kapes ...
... dal bych pod osb desky nad trám palubky, pěkně zapadnou do sebe, ať tam nejsou škvíry a natemoval do mezery izolaci ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.