Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkroucene tramy krovu

Od: martins* odpovědí: 8 změna:
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V čem je problém? Naprosto běžná záležitost. Není problém najít trámy zkroucený o 45°. Tohle ještě nic není.

hodnocení

0x

Pokud je stavba ze suchého již zkrouceného, pak ok, bez potíží. Pokud nějaké hovado dalo mokré trámy bez řádného vysušení - hned z pily - tj. vypadalo to první týdny rovně a teď se začalo kroutit, je to na přeshubu, protože to může zlikvidovat komplet střechu...

doplněno 20.04.17 21:54:

Stavitel má pravdu - pokud trámy jsou "nové, sušené, máčené" - navštivte nějakou pilu v okolí a zkuste sehnat 5 metrů trám podle vašich představ... jestli mají, jestli nabídnou za dobrou cenu... není popraskáno,...

Nebudete náhodou dělat podbití? Pokud ne, nebude se mi ten dům líbit. Pokud ano, trámy můžou být i kulaté, stejně to bude schováno...

Tak dávat na krov trámy, na kterých ještě včera zpívali ptáci je zvěrstvo, uznávám, ale zase nejde dělat krov z řezaných trámů, který jsou tři roky na hromadě aby řádně vyschly. Do toho žádnej tesař nepůjde, nejvejš nějaký masochista.

martins*
hodnocení

Tramy jsou nove jedna se o novostavbu, stavitel tvrdi ze je vse v poradku...

Trámy budou buď praskat a nebo se kroutit. Záleží jak jsou z klády řezaný. Často obojí najednou. Tomu se prostě nedá zabránit.

manyy

Já když jsem před 35 roky stavěl dům, tak jsem měl trámy srovnané na latích rok, pak se teprve dělala vazba a stejně se mi jedna podzednice trochu zkoroutila až praskla omítka, ale něco takového jako vídám dnes na novostavbách, to by mě klepla pepka...

hodnocení

0x

je to docela běžné pže včera na tom seděl kos a dnes je to krov! Teda obrazně řečeno. Jinak dřevo většinou leží chvíli v lese na kupalto pak jde na pilu a tam v lepších projde sušičkou ,v horším se nařeže, a jde pod přístřešek na pár dní. Poté dle potřeb jde "do světa" a je pak běžné že se kroutí . dnes nelze aby dřevo na kulato ležo několik let pod přístřešky,pak v podobě řeziva dalších několik let leželo pod přístřešky a círka až po pětiletech se použilo,takto to již dnes nejde!Pokud to vadí-musel byste si pořídit několika násobně dražší lepené nosníky-ty se pak určitě nezkroutí a pkd púřeci pak je to jasné-špatně slepeno a reklamace je úspěšná (pokud na ně nezatéká!)

doplněno 21.04.17 20:29:

jen doplním -takto se zkroutili ještě před finále,takže fasáda a asi vitřky nejsou vypraskané omítky takže je to OK jinak většinou se tyto podbíjí,takže není vidět zkroucení !

Jen to podbití je třeba dělat až se trámy vykroutí. Napřed vše srovnat podle nejvíce zkroucenýho trámu a teprve potom podbíjet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]