Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrový terčík

Od: petrn* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

po rekonstrukci našeho podkroví a injektáži základů u souseda, která se provedla před 10 lety, se objevila asi 2m dlouhá prasklina v místnosti pod podkrovím, která se táhne od stropu do spodní třetiny na nenosné zdi. Dům je starý cca 80 let, v řadové zástavbě. Nějaké opravy zdi proběhly, bližší informaci nemám. Nyní jsem to osekal na cihly, spáry se drolí. Skladba je 14 cm cihla, dilatační spára, 14 cm cihla sousední zeď, už jsme se jednou navštívili :), vpravo je spojení s nosnou zdí. Opticky to vypadá, že se to lehce pohnulo. Prasklina je pouze v tomto místě. Dělal jsem kontrolní terčík jen tak na hrubo přes vyškrábanou omítku, kdy se za 5 měsíců objevila vlásčitá prasklina. Před finální opravou bych rád udělal sádrový terč tak, jak se má. Jak ho mám aplikovat na cihly? Je možné přes spáru?

Díky, Petr

Sádrový terčík

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrn*
hodnocení

Doplnění o přibližný nákres praskliny.

Sádrový terčík #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]