Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chtel bych se s Vami poradit ohledne dokonceni stavby drevene zahradni chatky. Jedna se o maly domek, pudorys cca 3x4 m. Tramova konstrukce, oplasteni palubkami, pultova strecha s plechovou krytinou. Cela stavba je podsklepena. Chatka neni vytapena a bude vyuzivana pouze od jara do podzimu na odpocinek pres den, schovani pred destem apod., nebude na prespavani.
A ted k dotazum.
Chatku se chystam z vnitrni strany oblozit SDK. Mezi SDK a palubky budu davat tepelnou izolaci kvuli izolaci pred teplem v lete. Dava se v tomto pripade mezi izolaci a sdk pripadne mezi izolaci a palubky nejaka folie? Jedna se mi o steny i strop. Ma byt nejaka folie mezi sklepem a chatkou, aby se zabranilo pronikani vlhkosti ze sklepa? Co se tyce konstrukce SDK, mam nejdriv udelat strop a potom oblozit steny a nebo obracene?
Predem diky za odpovedi
Dava se v tomto pripade mezi izolaci a sdk pripadne mezi izolaci a palubky nejaka folie?
Není třeba parotěsná folie.
Ma byt nejaka folie mezi sklepem a chatkou, aby se zabranilo pronikani vlhkosti ze sklepa
Ano, měla by být hydroizolace, mezi chatou a podložím.
Co se tyce konstrukce SDK, mam nejdriv udelat strop a potom oblozit steny a nebo obracene?
Obojí je možné, je to jedno. Jak je kdo zvyklý.
Jirko, nějak jsem nepochopil Váš popis.
Pokud je chatka odizolována lepenkou, a ta je funkční, je zbytečné dávat cokoliv dalšího.
Vzdušná vlhkost není tak hrozná, to odvětráte
Dobre rano Milane,
diky za rychlou odpoved. Jeste doplneni k izolaci mezi sklepem a chatkou. Samotna konstrukce chatky je podlozena ipou. Konstrukce podlahy je tramkova, vrchni vrstva z OSB. Mam teda ze strany sklepa dat parotesnou folii? Ze stavby domu mi zbyla Jutafol reflex N, muzu ji pouzit? Da se potom takto vytvoreny "strop" sklepa zaklobit OSB nebo prip. zelenym SDK?
Diky!
Mám podobnou chatku na zahrádce,ani tam není ipa na základové desce.Ze sklepa se žádná vlhkost nešíří.Ipa je dostatečná dělicí vrstva.Jinak při stavbě jsem stěny obkládal ař po úplném dokončení střechy.Mezi stěny mám nasypánu drť z odpadů polystyrenu.Dokonalé.Sklep by měl mít dobré větrání.Na příklad,Dole pode dvešmi škvíra a nahoře pod stropem větrací otvor.Oba otvory aspoň 20 cm 2
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.