Nejste přihlášen/a.
Napadají mě dvě řešení:
1 Přemístit HDO z elektroměrové skříně do domovního jistič.rozváděče
2 Koupit další HDO(vlastní) a ten dát do jistič.domovního rozváděče vedle stykače.
První možnost je finančně zajímavější, ale nevím, jestli s tí, bude distributor souhlasit. Řešil jste někdo něco podobného? Možná je ještě lepší řešení.
Hezký den!
1x
prodává se HDO do zásuvky, nebo na DIN lištu. Já měl dvoje mechanické hodiny, jedny u elektroměru, druhé doma u jističů
Nastala doba, dy vyměnili hodiny za HDO u elektroměru a začalo se to celý rozcházet. Tak jsem vykuchal strojek hoin z krabice, dal do ní zásuvku a do ná pak zásuvkové HDO, výstup propojil pomocé Flexo šňůry se stykačem a funguje to tak jak má. Spíá to akumulačky a boiler. Nakonec jsem se rozhodl vytáhnut zásuvku z akumulaček a na ni pověsit prodlužku do vedlejšho pokoje a tam dát přímtop..
0x
Logicky HDO musí zůstat u elektroměru, protože HDO přepíná počítání elektroměru mezi VT a NT.
Ale když už máš HDO, tak bys měl mít i nějaké další spotřebiče, které signál HDO zapíná. To znamená, že bys měl mít v rozvaděči stykač, který je ovládaný spínačem HDO.
No a z toho stykače ti může elektrikář vytáhnout kabel pro spínání stykače jiného spotřebiče.
Pokud ten kabel nejde z nějakého důvodu realizovat, pak existují přístroje do zásuvky, které reagují na signál HDO. Pomocí zásuvky spínané signálem HDO můžeš zase ovládat přímo spotřebič a nebo spínat stykač pro spotřebič s vyšším proudovým odběrem.
0x
No pokud bych skutečnš potřeboval signál od HDO bezdrátově dostat jinam, tak použiju třeba aliexpress.com/...
To malé bych se zdrojem 12V umístil do rozvaděče a HDO by spínalo zdroj 12V. Doma budu mít přijímač s relé, kterým automaticky spínám, co potřebuji.
A vybral bych si verzi na 433MHz, což je frekvence u nás volně k dispozici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.