Nejste přihlášen/a.
Vytrhal jsem starou dřevěnou podlahu(tramky v písku na nich nabita prkna).Podlaha byla spíše ztrouchnivělá než shnilá,trámy ani prkna nebyla mokrá.Obkopal jsem obvod stěn(jedná se o dřevostavbu),stěny tvoří vodorovně položené trámy dole položené na již rozpadlé lepence a položené na kamenné zídce-toz celé základy.Podél stěn jsem se nedokopal na žádnou základovou desku,jen na plocho položené kameny.Kromě jedné stěny,kde je spodní trám částečně ztrouchnivělý jsou stěny-trámy suché a nepoškozené.Je na nich nabitý?heraklit? cementotřískové desky,malba je na trámech i heraklitu(dodatečné zateplení?).
PODLAHA-tuším,že nejlepší řešení je ji vykopat-vyštěrkovat-beton-izolace-beton..podlaha...jenže je to nejvzdálenější místnost,přes tři pokoje a dva trámky-prahy..při vyvážení a navážení kolečkem bude na měsíc.Chci se zeptat na variantu pokládky podlah.trámků-napuštěných nějakou látkou,která by zmenšila navlhnutí,do vytvořeného rámu dát polystyren? nebo nějake zateplení na to pak nabít podlahové fošny.Izolace-folie lze dát jen na rovnou betonovou podlahu,lze i ve variante bez beton.podlahy něčím izolovat?
STĚNY-sundat heraklit a nahodit?zvenku je fošnové obložení,které plánuji sundat-udělat rám do něj dát mineralní vatu a zpět obložit.Nevím zda to bude stačit,zda upravit/zateplit vnitřní stěny.
děkuji za rady,popř své nesrozumitelnosti dovysvětlím
Máte dřevostavbu, tak to nepředělávejte na beton, ale zase dřevem. Pokud ho napustíte Lignofixem (ne eko), tak vás to přežije.
Proč bys dával trámky na holou zem?.Jednoduché by bylo,nasypat na hlínu drenáž(štěrk,drť z bouračky)na to slabý betonový potěr do roviny.Na to dát hydroizolační folii a polystyren jako tepelnou izolaci. Dokončení bych provedl sádrovláknitými deskami RIGIDUR.To je dnes kvalitní suchá podlaha.Na to už se dá dělat jakákoliv povrchová úprava,dlažba,plovoučka,lino,nebo koberec.
JABRAKA
ruperte, to je na diskuzi on line. Najděte mě na ICQ 55180641 nebo skype: milancukrar. Tam rozebereme jednu větu za druhou. Ale cituji Vás: "...byla spíše ztrouchnivělá než shnilá" Proč ztrouchnivěla, páč je to vhlké a shnilé!
"...která by zmenšila navlhnutí,..." jak navlhla. když je sucho?
On line více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.