Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otvor po dveřích - omítnutí

Od: prespic* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

provádím rekonstrukci panelového bytu a chtěl bych požádat o radu zkušenejší.

Do obyvaku vede otvor, kde byly původně dveře. Ty jsem vysekal a výsledný otvor bych chtěl zevnitř vyrovnat a omítnout. Nakonec na to příjdou posuvné dveře.

Nevím ale jak správně otvor zaomítat. Všude budu dělat sádrové stěrky, takže jsem chtěl povrch srovnat sádrou (Rigips UNI). Ale nevím jestli to bude dostatečně pevné. Chtěl jsem tam proto přidat rohové ALU profily s parlinkou, které by to měly zpevnit. Na některých místech, včetně horní hrany totiž místy chybí dost betonu a musel bych tam dost materiálu přidat.

Nakonec se do toho ještě zapojuje to, že do půle je otvor kolmý, pak se začíná mírně šikmit. Zatím to plánuju řešit tak, že v půlce bude hrana s tupým úhlem. Protože jinak bych to musel něčím nadstavit. Tak nevím, jestli to zas nebude vypadat blbě.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

2x

tak nějak se to pokouším představit. jak je ten otvor velký a co to bude za posuvné dveře. nejde použít pouzdro? (větší otvor). jinak bych asi udělal bednění a vylil betonem plus navrtat pro zpevnění dráty do původní zdi. přes potom stěrku s ochranným rohovým alu profilem. možná by šlo použít i obložku na pěnu

prespic*
hodnocení

Otvor má něco přes metr. Je to v nosném panelu, takže pouzdro bohužel nepůjde. Zvolili jsme tedy posuvné dveře na stěnu a budou zajíždět do skříně, která bude hned vedle.

Vylití betonem mi příjde dost složité. Raději bych volil něco snadnějšího. :D
Napadlo mě ještě lepidlo + perlinka.

prazskejpepik*

mě to složité nepřipadá. já řešil něco podobného v paneláku. dveře byly dvojdílné, cca 150cm. díru jsem z jedné strany začistil, z druhé dozdil Ytongem 5cm. natažené stěrkou s perlinkou. tím vznikla kapsa a posuvné dveře jezdí jen v té kapse, protože panel je 10cm. posuvné kování není na zdi, ale ve vrchní části otvoru a celé je to zakryté obložkou.

prespic*
hodnocení

0x

Udělal jsem dneska pár fotek pro lepší představu:
photos.google.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]