Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamera míří na náš byt

Od: luke* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, jednoho krásného dne jsem se odebral do práce, otevřel dveře od bytu a co nevidím. Soused si dal na schodiště železné mříže a kameru, která snímá i dveře našeho bytu. Není to moc příjmené otevřít dveře a první co je vidět jsou jeho mříže a kamera. Nikoho se neptal, je to takový ten tip co vše ví nejlíp a bude si dělat co chce. Diskutovat se s ním nedá. Dá se s tím něco dělat? Snažil jsem se něco najít, ale pokud si to nenahrává (což mu nikdo nedokáže) tak se bojím že ne. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Za jakékoliv rady a tipy budu vděčný. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na druhou stranu, mříž před dveřmi do bytu je podle policie významný a velmi účinný bezpečnostní prvek (estetika zmíněného řešení je druhá věc). A když lupič zjistí, že u souseda nemá šanci a pokusí se o váš byt, možná, že za záznam ze sousedovy kamery ještě budete rád.

(Ostatně je taky možné, že ta kamera je jen atrapa.)

luke*
hodnocení

Atrapa to není. Blb to napojil na intercom takže moc dobře vidím kam ta kamera míří a je to přímo na naše dveře :)

A když to berete takto, takže díky jeho mřížím vykradou nás...hezký :))

Berte to třeba tak, že soused hlídá váš majetek. A bezplatně :)

vanad1*

A nebo soused eviduje návštěvy, odchody a příchody domů. Mříže jsou jeho problém, kamera už je zásah do cizího soukromí. To už řeší úřady.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

zkušenosti s tím nemám, ale podle článků na netu, je sledování konkrétního bytu zásahem do soukromí, pokud s tím nesouhlasíte.

luke*
hodnocení

Právě jsem to pochopil tak, že pokud si to nenahrává tak asi nenadělám nic...

prazskejpepik*

o nahrávání se nikde nepíše. každopádně na to může koukat a jak píšete dále, tak připojit na net a veřejně rozšiřovat. já bych to řešil jinak, ale to je spíš jen pro lidi jako jsem já, takže násilím. nejdřív bych urval kameru a pak si počkal na jeho reakci :-D

krtek6*
hodnocení

0x

Kontaktovat majitele bytu popř. společenství a mříže, kameru sundat. Povolení nemá jak na zásah do společných částí domu tak ani na na sledování kamerou. Jednoduché. Připomíná mi to tady tu paní co měla problém se sousedem co věšel prádlo na společné chodbě

bambula*
hodnocení

0x

Šikovný zloděj může uvažovat, když tam jsou mříže tak tam budou prachy a možná to zkusí horolezeckou technikou

hodnocení

0x

Ten soused, to jako v obytném domě, ve vedlejším bytě? Nebo ve vedlejším domě? *sok*Čí pak je ten dům, ve kterém oba bydlíte?

doplněno 18.04.17 16:40:

Čí je ten dům? Vaši nespokojenost by měl v prní řadě řešit majitel donu.

luke*
hodnocení

Jsme v domě kde jsou 4 patra a na každém jeden byt.

A komu ten dum patri?

111®
hodnocení

0x

podejte podnět na uoou.cz a oni si to už prověří...

hodnocení

0x

prazskejpepik - "...o nahrávání se nikde nepíše."

Ale píše. Třeba v zákonu 101/2000. Tazatele by mohl zajímat například § 5, 11, 12 a 21 tohoto zákona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]