Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
1) Chci nový obklad koupelny, nejlépe tím způsobem, že zdrsním stávající a na to nahodím nový obklad. Problém je, že mám blízko trubky k obkladu stávajícímu cca 1.2cm. Bude to stačit nebo jak to pořešit? Nejzajímavější je situace u červeného puntíku, zde je na kousku trubka až u obkladu, zde přendat?
2) Stávající trubky mají celkem hezkou zlatou barvu, vydrží nebo zčerná., že bych je nemusel natírat..? Pokud bych je natíral, pude to vodou ředěným balakrylem? Na obalu je uvedeno, že se udrží snad na všem...?
nevím jak se nahazuje obklad,maximálně umím tak omítku,ale budiž když ho nahazujete,ale nevím proč stávající zdrsnit? Buďto staré okopat a pak nově obložit nebo rovnou na starý obložit novým.Lepidlo na glazuře bude držet dobře! Jak na trubky? překrýt SDK a ten obložit natřit barvou nechat původní barvu mědi.Pokud barva-pak jako drtivá většina ostatních materiálů-zakladní nátěr a pak vrchní .Základní musí být na barevné kovy ,ne klasika na železo!
Nevím jaké máte se stavebnictvím zkušenosti,ale asi nulové pže pokud byste nějaké měl tak byste věděl že toto není třeba dokonce ani kontaktní můstek . docela by mne zajímalo proč mraky lidí věří "papírovým" odborníkům (kterým jde v podstatě jen o jejich peníze) a ne lidem s letitou praxí. Když řeknu, že mnohdy se cpe penetrace tam kde být nemusí a pak kde ji dát je velmi vhodné ji nedají to teda opravdu nechápu. Za svou dlouholeto praxi mám zkušenost třeba s obkladem na umakart -jen stav.lepidlo na obklady,bez můstku,odmaštění a drží /už ne po deseti letech od obložení jsem umakart zrušil/ jak židovská víra,na ocelový nosník použitý můstek a po pár letech se sloupl obklad i s můstkem, kde se nedal a jen lepidlo-tam drží? Zajímavé že?Klidně si to zdrsněte at si nadřete víc než je třeba a klidně dejte i kontaktní můstek.ať Vás to stojí víc,ale ani jedno není nezbytně nutné!
.No jo zase jeden papírovej chytrák.No nic udělej si to jak chceš .Moje dlouholetá praxe o tomto říká že to bude zbytečné ale je to tvoje věc.Proč se ale na to ptáte , když to nakonec sami víte lépe a máte lepšího odborníka.
..ale nevím proč stávající zdrsnit?
Aby lepidlo optimálně přilnulo k starému keramickému obkladu, tento se musí nejprve důkladně vyčistit a potom zdrsnit smirkovím papírem.
Můj dotaz se týkal blízkosti trubek, nikoli toho zda drsnit nebo nikoliv v tom mám jasno.., při vší úctě k Vámi deklarovaným zkušenostem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.