Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Napadlo mne, že bych si koupila takové ty skládací dveře. Ne ty co musí zajíždět do nějakého lůžka, ale jak se normálně shrnou ke straně. Takové pošupovací, no. Ale musela bych si to asi namontovat sama. Myslíte si že to je hodně složité? Ale mám kovové rámy u dveří, takže vrtat do nich asi bude problém. Nejraději bych něco co by šlo nalepit Nemáte někdo nějaké zkušenosti?
Nojo, ale na chlast je ještě strašně brzo. A navíc mám naplánovanou práci na zahrádce... Tak až potom, no. Díky. Ale proč je to tak blbý nápad?
Já jsem objevila tady. Na obrázku to nevypadá zas až tak blbě. prijemny-dum.cz/...
Já Vám to také nedoporučuji. Měla jsem je, muselo se to přivrtat, z 80 cm šíře se Vám rázem stane 60 cm, protože ty shrnuté šoupačky zabírají dost místa. Dále nastává problém, nastěhovat tím malým otvorem jakýkoliv větší kus nábytku.
...ještě jsem si vzpomněla, jak čtu příspěvek od jenyk, opravdu to mělo kolejnici jen nahoře, pokud jsme v bytě otevřeli okna, nebo udělali průvan, dveře se vyvracely a lomcovalo to s nimi, nemohly být zavřené.
"jenyk"u, pokud něco haníte, tak by jste také měl uvést proč. Vám by se asi také nelíbilo, kdyby se o Vás někdo vyjadřoval s pohrdáním a neuvedl důvod - pomluva je moc špatná věc. Možná Vám chlast brání v tom, něco udělat a proto si myslíte, že to nedokáže ani nikdo jiný.
Já doma mám takové skládačky a jsem s nimi nadmíru spokojený. Jediná, trochu náročná věc, je zkrácení výšky (pokud je to třeba), ale "domácí kutil" to bez problémů zvládne. I mezi ženami se najdou "domácí kutilky", které si dokážou poradit i s tím, co některý muž nezvládne. Faktem je, že je třeba do zárubní vrtat - lepit to nejde.
Ještě jedna rada k nákupu: U nás je OBI a BAUMAX - stejné dveře má, nebo před rokem měl, BAUMAX o 1/3 levněší než OBI.
No tak nic. Poslechnu většinu. Závěs jsem tady měla a pěkný z kvalitní měkké umělé kůže a podšitý pěknou látkou , ale vadilo mi právě to, že se za mnou zavíral. Ke straně pošoupnout sice šel, ale byl dost silný, takže to zabralo na tyči dost místa. Tak jsem si sem vrátila zase dveře. Ale mám je většinou otevřené a tak mi to vadí. Ale protože to není zase až tak zásadní problém, tak si na to zvyknu. Já bych si nakonec na to montování musela někoho zavolat a tak bych pak byla určitě víc naštvaná, kdybych nebyla ve finále spokojená a zase se těžkopádně vracela k těm dveřím. Tak děkuji všem. Ale v koutku duše jsem tyto názory očekávala. I ve mně hlodal červíček podezření že to tak ideální zase nebude, proto jsem se raději zeptala.
to jsou dveře akorát k vzteku. co třeba varianta posuvných dveří, kdy je vodící lišta připevněna na stěně nad dveřním otvorem (zalištována) akorát že dveře zajíždějí podél stěny.
To nejde, mám dveře ve výklenku a ten je 50 cm hluboký. Dveře a systém o kterém mluvíte by byl určitě velmi dobrý, také jsem ho prohlížela, ale prostě to u mne nejde.
skládací dveře?..Kolik Vám proboha je? takovej přežitek...tohle je snad první věc, které se každej když se někde nastěhuje zbavuje..
To je fuk kolik mi je let. Snažím se vyřešit nějakou otázku a s těmito dveřmi osobní zkušenost já nemám vůbec žádné, ani jsem je u nikoho ze svých známých neviděla. Přežitek to možná je, ale už může být za tu dobu vylepšený. Ale podle ohlasů jiných rádců zřejmě není. A to je podstatné, ne to kolik mi je let a sdělení že to je přežitek. Ale nezlobím se, jen Vám ukazuji nakolik je Vaše odpověď prospěšná.
Ono jde o to, že jsou shrnovačky a shrnovačky. Právě ty z různých Bau a hyper krámů jsou většinou z tenoučkých plastů a je vůbec kumšt je namontovat tak, aby zůstaly v kuse. Ale jsou k mání i docela bytelné, ale nejsou za pětikilo...
Jiná věc je jejich montáž - už jsem jich montoval poměrně dost, doma mám troje - ale tam jsem s nimi počítal dopředu a tak jsou montovány do dřevěných rámů, kde je to brnkačka. Naopak třeba v panelákovém bytě je to docela očistec - a to proto, že za ocelovým futrem je beton, takže je potřeba tam uvolnit místo pro samořezný šroub, což zase v případě uzoučkých panelákových futer vyustí občas k odrobení omítky v jejich blízkosti. Takže jednoduché to moc není.
Co se týče praktičnosti a modernosti - no hitovka to není, určitě lepší jsou klasické dveře, nebo posuvky. Ale z vlastní zkušenosti vím, že prostě jsou místa, kam nelze použít ani jedny z uvedených a tak se prostě použijí shrnovačky. Jedny máme třeba na kutlochu pod schody, kde je vysavač, žehl. prkno a pod. Normál dveře tam nevešly, posuvky by nebylo kam posunout, tak tam máme už dvacet let shrnovačky.
No právě. Já vím že levné je nakonec příliš drahé a ještě ke všemu to je na první pohled vidět. Ale já to nepoznám a nevím jakými parametry se řídit. tam kde jsem koukala se cena pohybuje od osmi stovek do třech tisíc. Ale důvod není pro mne laika jasný. Jestli to je kvůli lepší konstrukci, nebo jenom kvůli těm lamelám. A u mně je to přesně tak jak říkáte, prostě jiné sem nejdou. Nemám kam je posunovat, mohu je pouze shrnout ke straně. A když bych do toho šla, tak bych chtěla něco solidního a raději na to někoho zavolala. Už se do toho sama nepustím, nechce se mi. tak nemohl byste mi třeba poradit čím se mám řídit? Dveře mám klasické 80 cm. A druhé jsou atypické 60cm.
Suzy mám schrnovačky z Polska asi 20 let, stály tehdy 800 a jsem spokojená, montoval je manžel a měl to za chvíli hotové. Je to navrtané v paneláku kde jsou kovové futra-6 děr na jedné straně a 4 na upevnění lišty.Fotit sice umím ale jak donutit ty fotky naskákat do pc netuším. Jelikož o Vás se ví, že jste šikovná, šla bych do toho.
Liduš, normálně klikneš dole na "vybrat soubor" a automaticky ti vyskočí všechny fotky které máš uložené v počítači. Tam najdeš tu svou s těmi dveřmi a klikneš, vpravo se otevře okno a ono to skočí samo na ten řádek a dole vedle na pravé straně máš napsáno "otevřít" na to klikneš a pak normálně na vložit a už to je. Napřed musíš samozřejmě ty dveře vyfotit a naimportovat je do svého počítače. Ale to určitě umíš. Docela by mne ta fotka zajímala. Já už to holka milá určitě dělat nebudu. Jo, ještě tak před pěti lety, to bych se do toho pustila. Ale teď už nemám tu správnou vervu. To to raději někomu zaplatím. Na tohle bych hledala toho "hodinového manžela" nebo jak si ti páni říkají...
Aha, tak to neporadím, ono záleží asi na typu foťáku. Tak nevadí, až někdo přijde a vzpomeneš si. Nespěchá to a děkuji.
Dobrý den,z dosavadních příspěvků jsem pochopll,(alespoň z některých, že takové dveře(zástěny)nejsou výhodné.
Pokuď však potřebujete a Vám vyhovují dveře které si nahrhujete,neváhejte je použít i když někteří je nedoporučují.
Je jenom na Vás co by Vám vyhovovalo.To ,že máte ocel.zárubně není vůbec na závadu,a jsem přesvědčn,že si montáž
uděláte sama.(nebo požádáte souseda ,aby Vám vyvrtal cca 9 otvorů do zárubní do kterých přichytíte koupené
zhrnovací dveře.Doporučuji se toho nebát pokuď do toho máte chuť.Opravdu to není nic složitého.
Přeji dobré pořízení a spokojenost s vykonaným dílem
fero
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.