Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním zahradní sekačku Avenberg XL-498. Byla to sice levná sekačka, ale nečekal jsem, že na ní po 4 letech neseženu náhradní díly a že servis je možný pouze zasláním sekačky kamsi na Moravu. Lanko pojezdu jsem si udělal sám, výměnu oleje jsem po hodině hledání výpustného šroubu který mají v návodu, ale na sekačce není nakonec provedl vylitím hrdlem nalévacím, unašeč nože jsem musel vyvařit, protože prolisovaný plech se zdeformoval (asi po najetí na nějaký kámen nebo tak něco) a nůž už držel pouze třením plochy šroubu a unašeč se koupit nový nedá. Co ale neumím vyřešit je nepravidelný chod motoru a divné rány z motoru. Hledal jsem po internetu a našel 2 věci, které na tomto typu OHV motoru odcházely a to vahadla ventilů a vedení zdvihátek, které je ze slabého profilovaného plechu, který se časem prošoupe. Šel jsem tedy cestou kontroly těchto známých problémů, no ani vahadla ani ten plech co vodí zdvihátka špatné nejsou... Chtěl jsem koupit nový vzduchový filtr, ten samozřejmě také už nemají a náhradu nevím jak sehnat, ale tím to nebude, zkusil jsem to bez filtru a je to pořád stejné, navíc ho pravidelně vyfoukávám vzduchem.
Teď otázka, co udělat (zkontrolovat), abych došel k vyřešení: 1) divné kovové rány při chodu motoru; 2) nepravidelný chod motoru - při startu bouchá do výfuku a po zatažení páky na sekání je motor línější než byl při koupi
Předem děkuji za případné rady.
Tak jsem sundal nůž s unašečem a nezdá se, že by klika házela. No vzhleem k tomu, že vůbec nevím jak seřídit ty ventily, tak asi bude lepší to nechat někoho udělat...
Nebo by mi někdo uměl popsat postup pro lajka, co a jak udělat? Pokud by to bylo něco snazšího, tak bych to určitě zvládl.
Ještě k tomu unašeči, vím, že se to dělá tak, aby se to ustřihlo při nějaké kolizi kvůli motoru, ale když nemají originál, nic jiného mi nezbylo ... dala by se sehnat někde náhrada? Nůž snad seženu podle čísla co je na něm vyražené.
Stejně nechápu, jak je možné, že nemají základní spotřební materiál.
Náhradné diely nehľadajte podľa názvu kosačky,ale podľa výrobcu motora.OHV motor som ešte nemal možnosť rozoberať,no podobá sa na motor Brigs alebo Tecunsen.Unášač kupujte podľa priemeru hriadeľa a či je kosačka s pohonom.Že nôž držal len trením,tak to nevadilo,v minulosti sa dokonca dávali od výroby umelé podložky,aby nôž sa pohol, ak niečo chytne,a neuhla sa hriadeľ.Podľa obrázka by sa mala vôľa ventilov nastavovať tými maticami čo držia vahádlo ventilu.Skúste vyčistiť karburátor,dať dole hlavu motora či niesú otlačené ventily na pieste,podpálené ventili.Ďalej by bolo vhodné dať dole z kľukovky zapaľovanie a zistiť,či nie je strihnutý klínok. Aj tie ovládacie páčky od vetráku majú svoj význam na chod motora. Nakoniec už len ostáva rozobrať motor.
Poradím ti,nevíš kdo je výrobcem toho motoru? U levnějších strojů to bude nejčastěji brigs and stratton,ale jsou i jiné. A neshánět díly na motor podle značky sekačky,ale podle výrobce motoru. Ty motory jsou univerzální a výrobci sekaček si je od výrobců kupují,takže díly na něj určitě seženeš.
Kovové rány můžou být způsobené i špatným zapalováním-detonační hoření,špatná svíčka,špatný předstih(pokud jde seřídit). Rovněž špatně nastavený ventily nebo klidně i ta hozená kliková hřídel jak už bylo psáno.
Vyměnit svíčku,po 4 letech to bude mít za sebou.Určitě vyčistit a nastavit karburátor,seřídit předstih,seřídit ventilové vůle,vyměnit vzduchový filtr a mělo by to být OK
Magneto - zotrvacnik na oske hned pod ventilatorom. Na prvej fotke vidiet pekne cievku - ide od nej cierny kabel na sviecku. Magneto ma v sebe magnet. Ako sa otaca, magnet indukuje na cievke prud potrebny pre iskru sviecky. Pokial je zotrvacnik s magnetom posunuty, iskra neskoci v pravy okamzik.
neni lepsi koupit novou sekacku u ktere budu vedet ze servis najdu nekde pobliz domova a dily sezenu i za 5 let? ono taky muze u tech cinskych vyrobcu platit CO KUS TO ORIGINAL a odpoved prodejce ze vlastne ani nejosu schopni dohledat kdo jim motory dodaval je taky super
Souhlasím s tím, že mít servis v okolí je dobrá věc, ale na druhou stranu jsem si říkal, že když mi sekačka za 3500kč když byla v akci, vydrží po dobu záruky (u nich byla 3 roky), tak nemá cenu něco řešit, protože benzínové sekačky s pojezdem od zavedených výrobců, kde má člověk jakousi záruku kvality, dostupnosti servisu a ND, začínají někde na 12000kč... Tuhle sekačku máme už 4 sezony a kromě uvedeného nepravidelného chodu je to OK, je škoda ji vzít a vyhodit.
A s vyjádřením prodejce je to hodně špatné, když vůbec netuší co prodávají za stroje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.