Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je možné použít lešenářské roury o průměru 5 cm na 3 sloupky pro dvoukřídlou branku a vrátka o rozměrech uvedených na obrázku, s tím, že sloupky budou zabetonované 60-80 cm v zemi? Konstrukce vrátek a brány bude z jeklů a na nich přišroubovaná prkna. Na zavěšení bych použil nastavitelné flex panty.
já mám na bráně trubky 100mm a i tak to pracuje jestě jsou tam zzpěry, brána je vařená Jackel 40x40x4 , 2 křídla, po 1,6m
NEe.Ohne se Vám to ,,dovnitř,,.Ty lešenářské trubky nesnesou takovou zátěž - jekl+prkna a ještě jen 80cm v zemi.Až to na ty sloupky namontujete,tak se to vyvrátí celý u té brány uprostřed k zemi.Uřízněte si 150cm+80cm takže 230cm a dejte pod to nějaký špalek a posaďte na každý konec dítě.Uvidíte,jak se ta trubka prohne při váze dítěte cca 45-50kg.Dám tip - podívejte se např.na tyto stránky jhvrata.cz/... -já vím jsou to pojezdové brány,ale podívejte se na ty sloupky i u branky a na ten betonovej základ.
Na tu výšku bych si tipnul velké problémy během prvních dnů-týdnů... Jestli nemáte k dispozici, zkuste v kovošrotu či nějaké fabrice sehnat tlustostěnné topenářské trubky min. 90mm.
A nebo přišroubujete na bránu kolečka a budete to tahat po zemi - nebude tam pak páka... ale i tak bych to viděl na budoucí problémy... Záleží na okolí, větru, atd.
"není to hlavní brána, jen branka na zahradu, která se bude otevírat minimálně, hlavně se budou otevírat ty vrátka."
Tak to bych udělal normálně dle původních návrhů - křídla brány podepřít těmi kolečky... za pár korun. Bránku bych dal na 2-3 svařené trubky - pevnost bude zaručena, trubky využity.
Když jsem stavěl garáž, ptali se sousedi, jestli mi tam bude přistávat vrtulník... ale co kdyby náhodou...
Stojky se mají dávat pevné... najednou budete potřebovat dát bránku s vyššími deskami - trubka bude málo...
Pokiaľ máte len taký materiál k dispozícii,tak by som doporučoval zvariť dva vedľa seba s cca 10 cm odstupom a vytvoriť tak obrátené účko. Ďalej jeden pánt sa môže otáčať na stlpiku a druhý pomocou hrotu dole v trrubke malého priemeru,len na hrane.Zaťaženie sa tak bude prenášať aj na zem nielen na samotný stĺpik.
Kdybych místo těch trubek uvažoval nad jeklem, tak jaký rozměr by byl vhodný? Stačil by 80x80x3 nebo spíše silnější? Zase to nemusí být zbytečně naddimenzované. Samozřejmě to chci udělat kvalitně, ale není to hlavní brána, jen branka na zahradu, která se bude otevírat minimálně, hlavně se budou otevírat ty vrátka.
No to je právě ono.Položíte otázku a dle prvního dotazu nikdo neví co a nač se ta branka a brána bude používat.
¨Dobře,jestli ta brána bude používána minimálně,tak ji můžete takto sestrojit,Ale zapusťe ji hlouběji ty trubky do země asi tak minimálně metr a nalijte beton okolo nich.Ta branka-stejný postup,ale udělal bych ve výšce cca 2m takový účko co by drželo rozměr branky a navařit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.