Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmena vlastnika pozemku,katastr

Od: audithom odpovědí: 8 změna:
Ahoj,budu ted kupovat zahradu ...od jedne rodiny,na co si dat pozor?Co vse prinest na katastr k prepisu?Kdy zaslat penize?Musi byt podpisy na smlouve overene?Napise mi prosim nekdo postup?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

1x

Musíte sepsat smlouvu o prodeji pozemku a podpisy musí být ověřené.

K přepisu na katastr potřebujete vyplnit návrh na vklad do katastru nemovitostí a k němu přiložit kopii smlouvy o prodeji. I v návrhu na vklad musí být podpisy ověřené. Všechny údaje musí být správně, jména, adresa, rodná čísla a hlavně pak přesné číslování pozemku, tak jak ho mají v katastru uvedené, jinak návrh zamítnou. Na návrh na vklad musíte nalepit kolek 1000,- Kč.

Návrh na vklad i smlouvu o prodeji kontroluje právník a jestliže najde nějaký nedostatek, přepis nepovolí. Proto je vhodnější zaplatit až po přepisu v katastru nemovitostí. Peníze zatím mohou být uloženy u notáře, advokáta, nebo i v bance a v případě že návrh na vklad nepovolí, vrátí se Vám zpátky.

atreus*

doplním:

počet smluv dávaných na katastr je počet účastníků + 2 (např. pokud prodávají manželé manželům: 6 exemplářů)

ověřené podpisy jen na 1 exempláři

cicka*

Chtělo by to aktualizovat váš zdroj informací, neboť podáváte nepravdivé informace!

Podává se 1x návrh na vklad a 1x listina (smlouva), kterou dokládáte jako přílohu vkladu.

atreus*

Omlouvám se, máte pravdu, došlo ke změně.

an*
hodnocení

0x

Vlastně máte pravdu oba. Počet smluv musí být takový kolik je účastníků, protože každý dostane jednu + jedna navíc a ta se přikládá k návrhu na vklad na katastr. Na katastr opravdu stačí jen jedna.

iveta*
hodnocení

0x

odkud máte informaci že návrh na vklad musí být ověřený podpis? Podávala jsem v pondělí a měla jsem ověřené podpisy na darovací smlouvě. Na návrhu na vklad jsem pak podpisy mít ověřené nemusela. Přiložila kolek a paní si to už vybavila a dala potvrzení na moji kopii návrhu, že dokumety převzala.

Prošla to a řekla vše OK. Pán vedle, neměl vypsaný formulář o návrhu na vklad a tak byl upozorněn ať si jej vypíše a podepíše.

an*

Podávala jsem před půl rokem už několikátý návrh na vklad. Muselo to tam být, ale možná je už nějaká změna. Paní v podatelně vyplněné žádosti přijímá, ale jestli jsou vyplněné správně o tom nerozhoduje. Vaše žádost tam bude 20 dní ležet a teprve potom ji dostane do ruky právník, který bude rozhodovat. Jestli mu to takhle nebude stačit, dostanete písemně výzvu k doplnění.

Jsou důkladní, protože každý zamítnutý návrh je pro ně nový příjem. Znovu podaná žádost znamená pro žadatele znovu zaplatit 1000,-

iveta*

důkladný může být jak chce ale úředně ověřený podpis na návrhu na vklad být nemusí a ani nebyl. Nehážu do katastru poprvé.

Jiná věc je, když návrh na vklad podává zástupce. Zde musí být podpis navrhovatele na plné moci pro zástupce ověřen úředně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]