Nejste přihlášen/a.
Musíte sepsat smlouvu o prodeji pozemku a podpisy musí být ověřené.
K přepisu na katastr potřebujete vyplnit návrh na vklad do katastru nemovitostí a k němu přiložit kopii smlouvy o prodeji. I v návrhu na vklad musí být podpisy ověřené. Všechny údaje musí být správně, jména, adresa, rodná čísla a hlavně pak přesné číslování pozemku, tak jak ho mají v katastru uvedené, jinak návrh zamítnou. Na návrh na vklad musíte nalepit kolek 1000,- Kč.
Návrh na vklad i smlouvu o prodeji kontroluje právník a jestliže najde nějaký nedostatek, přepis nepovolí. Proto je vhodnější zaplatit až po přepisu v katastru nemovitostí. Peníze zatím mohou být uloženy u notáře, advokáta, nebo i v bance a v případě že návrh na vklad nepovolí, vrátí se Vám zpátky.
doplním:
počet smluv dávaných na katastr je počet účastníků + 2 (např. pokud prodávají manželé manželům: 6 exemplářů)
ověřené podpisy jen na 1 exempláři
odkud máte informaci že návrh na vklad musí být ověřený podpis? Podávala jsem v pondělí a měla jsem ověřené podpisy na darovací smlouvě. Na návrhu na vklad jsem pak podpisy mít ověřené nemusela. Přiložila kolek a paní si to už vybavila a dala potvrzení na moji kopii návrhu, že dokumety převzala.
Prošla to a řekla vše OK. Pán vedle, neměl vypsaný formulář o návrhu na vklad a tak byl upozorněn ať si jej vypíše a podepíše.
Podávala jsem před půl rokem už několikátý návrh na vklad. Muselo to tam být, ale možná je už nějaká změna. Paní v podatelně vyplněné žádosti přijímá, ale jestli jsou vyplněné správně o tom nerozhoduje. Vaše žádost tam bude 20 dní ležet a teprve potom ji dostane do ruky právník, který bude rozhodovat. Jestli mu to takhle nebude stačit, dostanete písemně výzvu k doplnění.
Jsou důkladní, protože každý zamítnutý návrh je pro ně nový příjem. Znovu podaná žádost znamená pro žadatele znovu zaplatit 1000,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.