Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Údržba plynovodní přípojky

Od: topol odpovědí: 7 změna:
Dobrý den chtěl bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenosti s plynovodní přípojkou.Jestli musím skutečně mít sjednanou smlouvu o udržbě. Plyn mám už asi 4 roky a teď mi přišel dopis že bych si ji měl vyřídit je tam i smlouva že mi tu službu poskytnou.že je to prý nařízeno zákonem ,ale jak to že to po mě doteď nikdo nechtěl. Účtují si 120 Kč na rok což není tak hrozné , ale nevím za co protože je pak ve smlouvě napsáno že budou provádět opraví podle libosti a mě jen posílat faktury za opravy které musím do 14 dní uhradit. Takovouhle smlouvu fakt nehodlám podepsat. Chtěl bych slyšet názory ostatních jak to s tou údržbou přípojky je zda to musím opravdu mit. Případně nějakou jinou solidní firmu jestli by mi na to někdo nedoporučil a ne tyhle zloděje.
Údržba plynovodní přípojky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jste si jistý že jste majitelem přípojky?ono to totiž není jednoznačné, obvykle je majitelem přípojky RWE nebo jak se teď jmenují,přípojky se na ně po vybudování obvykle bezúplatně převáděly.

doplněno 12.04.17 14:41:

mělo by to být ve smlouvě o dodávce plynu

kimbert*
hodnocení

2x

Přípojka od hlavního řádu k hodinám je majetkem distributora plynu na daném území(neplést s dodavatelem plynu se kterým máte smlouvu),unikal mi na holendru u hodin plyn,zavolal jsem na havarijní službu,do hodiny přijel mechanik,přetěsnil ,podepsal jsem že oprava byla provedena a odjel vše zdarma .Od hodin ke spotřebičům je údržba a revize už za Vaše peníze.

Není to tak jednoznačné. Od řádu v chodníku až po hlavní kohout ve sklepě je to jasně distributora, údržbu a opravy řeší on, na své náklady. Od kohoutu k jednotlivým plynoměrům (mám jich v domě 30) je to moje, údržbu řeším já, na své náklady. Plynoměry pak patří distributorovi a od plynoměru ke spotřebičům je to opět moje.
O barák se starám 24 let a nikdy po mně žádnou smlouvu o údržbě, ani poplatky za údržbu nikdo nechtěl. O svou část se musím starat sám (zajišťovat servis) a logicky za to musím příslušné firmě zaplatit, o část distributora se nestarám (a ani neplatím). Jen občas musím umožnit přístup k hlavnímu kohoutu kvůli povinné revizi.

doplněno 12.04.17 15:58:

Tak pokud "... se na základě dostupných informací domnívají, že je přípojka moje...", tak bych jim odepsal, že "já mám 100% jistotu, že moje není". Ať mi dokážou opak.

tondac*
hodnocení

0x

Podle mě je to jen jeden z dalších pokusů o podvodné vylákání peněz a uvázání a podojení zákazníků ... i když dneska už by měl být štempl na všechno - i na ten štempl ;)

Nic podobného jsem neřešil a řešit nebudu. Až někdo přijde, tak řeknu, že to moje nezkušená manželka nebo účetní a sorryjako .. :)

hodnocení

0x

Kontaktujte toho, kdo vám to poslal, zda nějaký aktivní blbec něco nezvoral. My máme plyn přes 20 let a nějaký takový papír jsem v životě neviděla. Nějak nechápu, co se má na tom udržovat - taková věc má být pod dohledem odborníků.

tondac*

Když někoho kontaktovat, tak provozovatele diistribuční soustavy.

Tenhle podvodník bude tvrdit cokoliv a jako souhlas s uzavřením smlouvy na dálku bude brát i konstatování, že si to rozmyslíte.

Já radím vykašlat se na to. Mě po přechodu od Pražské plynárenské k jinému dodavateli přišla následně k podpisu nějaká smlouva od Pražské plynárenské - distribuce. Smlouva je ale o vůli dvou stran ji uzavřít. Já ji neměl, tak jsem ji hodil do koše a nic se neděje, plyn teče a platim svému dodavateli ...

topol
hodnocení

Ok díky za rady taky se mi to zdá jako njaka levarna a to zda je přípojka moje netuším právě mě zarazilo i to že je tam psany že na základě dostupných informací se domnívají že je přípojka moje to snad musí vědět ne? Podepisovat nic nebudu došlo to jako obyčejný dopis takže když tak řeknu že jsem nic nedostal a tím to bude pro mě vyřešené. Pokud by to bylo něco důležitého určitě by to poslaly doporučeně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]