Nejste přihlášen/a.
Přípojka od hlavního řádu k hodinám je majetkem distributora plynu na daném území(neplést s dodavatelem plynu se kterým máte smlouvu),unikal mi na holendru u hodin plyn,zavolal jsem na havarijní službu,do hodiny přijel mechanik,přetěsnil ,podepsal jsem že oprava byla provedena a odjel vše zdarma .Od hodin ke spotřebičům je údržba a revize už za Vaše peníze.
Není to tak jednoznačné. Od řádu v chodníku až po hlavní kohout ve sklepě je to jasně distributora, údržbu a opravy řeší on, na své náklady. Od kohoutu k jednotlivým plynoměrům (mám jich v domě 30) je to moje, údržbu řeším já, na své náklady. Plynoměry pak patří distributorovi a od plynoměru ke spotřebičům je to opět moje.
O barák se starám 24 let a nikdy po mně žádnou smlouvu o údržbě, ani poplatky za údržbu nikdo nechtěl. O svou část se musím starat sám (zajišťovat servis) a logicky za to musím příslušné firmě zaplatit, o část distributora se nestarám (a ani neplatím). Jen občas musím umožnit přístup k hlavnímu kohoutu kvůli povinné revizi.
Tak pokud "... se na základě dostupných informací domnívají, že je přípojka moje...", tak bych jim odepsal, že "já mám 100% jistotu, že moje není". Ať mi dokážou opak.
Podle mě je to jen jeden z dalších pokusů o podvodné vylákání peněz a uvázání a podojení zákazníků ... i když dneska už by měl být štempl na všechno - i na ten štempl
Nic podobného jsem neřešil a řešit nebudu. Až někdo přijde, tak řeknu, že to moje nezkušená manželka nebo účetní a sorryjako ..
Kontaktujte toho, kdo vám to poslal, zda nějaký aktivní blbec něco nezvoral. My máme plyn přes 20 let a nějaký takový papír jsem v životě neviděla. Nějak nechápu, co se má na tom udržovat - taková věc má být pod dohledem odborníků.
Když někoho kontaktovat, tak provozovatele diistribuční soustavy.
Tenhle podvodník bude tvrdit cokoliv a jako souhlas s uzavřením smlouvy na dálku bude brát i konstatování, že si to rozmyslíte.
Já radím vykašlat se na to. Mě po přechodu od Pražské plynárenské k jinému dodavateli přišla následně k podpisu nějaká smlouva od Pražské plynárenské - distribuce. Smlouva je ale o vůli dvou stran ji uzavřít. Já ji neměl, tak jsem ji hodil do koše a nic se neděje, plyn teče a platim svému dodavateli ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.