Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pochozí podlaha v podkroví

Od: jakubj* odpovědí: 6 změna:

Prosim poradte. Potrebuji udelat v podkroví rekonstruovaného RD pochozí podlahu a zároveň strop místností pod ním. Ze spodu prijdou sadrokartonove podhledy, takze tramy nebudou přiznané. Rozestupy mezi tramy jsou dost velke cca 80 cm nekde az 100cm.Myslel jsem udelat podklad ze stavebnich prken, tloustka cca 2,5cm a na to jeste vrstva OSB desek, ale nejsem si jist zda se nebude prohýbat. Děkuji za rady a tipy :)

Pochozí podlaha v podkroví

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hubas*
hodnocení

0x

Pokud bude půda nevytápěná a podlaha nebude s odvětrávanou dutinou, neuzavíral bych povrch OSB deskami. Kondenzát se nebude mít jak dostat mimo konstrukci. Dal bych podlahové palubky tl.36-40mm. V kvalitě A-B je cena kolem 400Kč/m2 pro 40mm, ale můžete použít i v horší kvalitě a tedy levnější. Povrchová úprava co nejvíce difuzně etevřená, tedy žádné silnovrstvé lazury atd. Po obvodu místnosti bych uvážil možnost ventilační drážky pro lepší odvětrání...

hodnocení

0x

Jaký bude prostor nad stropem, tedy v podkroví či na půdě? Co tam plánujete?

prazskejpepik*
hodnocení

0x

opticky to vypadá jen na malou půdu, kde se asi z ničím dalším nepočítá. takže bych udělal izolaci, rošt a 2x OSB PD křížem, lepený a šroubovaný

Pepíku,

a zateplení kde?

doplněno 12.04.17 19:20:

Ale vůbec Vás nechci chytat za slova, jen jsem se chtěl zeptat, kde ve Vašem postupu bude tepená izolace. Pokud chcete dát izolaci pod OSB desky, tedy mezi krokve, tak je to velice špatné.

prazskejpepik*

myslím, že by jste si konečně mohl pro své otázky směrem ke mě vybrat někoho jiného. rád chytáte za slova a už mě přestáváte bavit, pane Milane

doplněno 12.04.17 19:45:

ano, můžete to doplnit. izolace bla bla bla, protože. vidím, že se jedná o prostor v části domu a proto by termo izolace jen v tomto místě neměla význam. může se jednat jen o protihlukovou izolaci. každopádně prosím nekomentujte moje příspěvky, protože si v tom libujete a prazskejpepik neznamená, že se po mě budete vozit. k otázkám typu stavebnictví, se raději nebudu vyjadřovat. už tenkrát jste mě ...

jakubj*
hodnocení

Jaký máte prosím na mysli rošt? Z čeho, s jakými rozestupy? Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]