Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Po třinácti letech nám tahle myčka hlásí zaplavení (potvora). Našel jsem při průzkumu únik z odtokové hadice (vede jen dolů, otevřená) při napouštění, pak ani ne. Vede z takového "bludiště" vlevo, které je právě dole dost špinavé, možná přicpané. Otázka: jde to rozebrat, vyčistit a hlavně složit! bez nějakých následků? díky
Jo ten labirint vlevo musí být čistý,jinak nějaká voda vyteče do spodní záchytné vany a sepne plovák ,nahlásí chybu. Je to nastrčeno v ó kroužkách. Jde to celkem lehce vytáhnout. Namočit do nějakého odmašťovacího roztoku,proplachovat vodou dokud nebude čistý. Gumičky lehce máznout a labirint zasunout zpět. Jinak na youtube máte pěkné návody jak na to,jen vybrat typ.
Aha ty dvířka jsou spojeny s tím přepadem, takže ta voda prostě odtéká tolik že ta odpadní trubka to nevezme.
Teče to vlastně proto, že při napouštění se nestačí myčka-dolní část naplňovat těmi čtyřmi přívody. Hladinový snímač ale funguje
Pro všechny, kterým to pomůže. Myčku jsem celou probádal, hydraulicky i elektro. Ty čtyři vyústění z distributoru vody (labyrint) - dvě zaslepené, jsou jenom na "hospodaření se solí". V tomto problém v podstatě nemůže být. U mně to dál protékalo z důvodů zanesení hlavního přívodu vody do spodku myčky. Takže nestačí pročistit jen labyrint, ale další cesty. Jinak tuhle anabázi zbůsobilo v podstatě čistění myčky nějakým speciálním prostředkem. Občas ji čitíme, takže ne že by jen to bylo jednorázové. Tenhle speciál ale rozpustil vše a to se pak usadilo jinde, protože samotná myčka to nedokázala vyhnat ven. Myčka běží v pohodě a musím výrobce pochválit, ani náznak koroze, vše úplně jak nové, elektro, hadice nespuchřelé, prostě ještě dobrá práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.