Dobrý den, topím teplovodním elektrickým kotlem (12 kw 20 let starý), u kterého je zapojený termostat Rego 972 XX. Chtěla bych ho nahradit programovatelným a když jsem to říkala elektrikáři, odbyl mě větou: to si kupte jaký chcete, teď už jsou všechny na baterky, drátové i bezdrátové, mají je v Horbachu. Fakt rada na pytel. Zajímalo by mě tedy, jestli můžu klidně nahradit napěťové spínání beznapěťovým a jak zjistím spínanou zátěž, abych si koupila vhodný přístroj. Díky předem za radu.
Tímto můžete nahradit bez úprav původní REGO; přepínání den / noc, žádné programování...prostě přímá náhrada. Pokud chcete "na baterky", s programováním na týden, dejte info, je mnoho možností...mnoho výrobců, mnoho cenových hladin...
doplněno 11.04.17 15:35:
Mohl by byt, spínacím prvkem je kontakt relé a je na 250V...prkíppadně u jiného hledejte relé a kontakt na 250V..nechcete třeba bezdrat? I ten zde vyberete...
lenkatopi
Děkuji, já právě nechci nahradit tím samým, ale chci programovatelný týdenní termostat. Přesněji řečeno, chci se u výběru "poučit"obecně a ráda bych, aby mi někdo vysvětlil možnost náhrady napěťového spínání beznapěťovým a poradil mi, jakou mám spínanou proudovou zátěž/jak to zjistím. Konkrétní tipy na přístroj samý taky uvítám. Treba toto je vhodné? ges.cz/...
potřebujete termostat pro napěťové spínání, většina takhle funguje.Naopak by byl problém dát napěťové REGO místo beznapěťového . Je třeba u vybraného termostatu projít parametry - ten Vámi uvedený funguje i na 230 v - ok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.