Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám deskové radiátory Vogel&Noot Flachheizkoerper. Ty jsou k topnému okruhu připojeny uzavíratelným rohovým šroubením, něco podobného jako toto ekoinstop.cz/...
Radiátor se mi však zahřeje jen v horní polovině a ve spodní polovině je studený. Jakoby voda skrz něj neproudila protože část šroubení na odvod vody je studená. Zkusil jsem radiátor odvzdušnit, ale teče jen voda. V levé spodní časti radiátoru je ještě jeden ventil, který nevím k čemu slouží. viz. obr. - nemůže být problém tady v něm? Propojuje jakoby přední a zadní desku radiátoru a je studený. Když jej povolím, tak z něj teče voda.
Nevíte někdo co s tím?
Jestli jsem to dobre pochopil, tak tam mate dva dvojite ventily.
Prvni dvojventil zajistuje privod teple vody do predniho panelu (psal jste ze rad. je slozeny ze dvou desek) a odvod studene vody ze zadniho panelu.
Druhy dvojventil vlevo dole bude pravdepodobne jak pisete propojovat predni a zadni panel.
Pokud by slo o problem se zavzdusnenim, byl by prave horni dil radiatoru studeny (byl by tam vzduch).
Pokud mate v dome vic takovych radiatoru a funguji v poradku, videl bych problem v zuzenem prutoku na nekterem dvojventilu at uz nejakou uvolnenou necistotou v topne vode nebo treba lajdackou montazi.
Jen tak pro zajimavost, horka je jen predni deska nahore, nebo i ta zadni nahore?
Opravu je ta zpatecka z radiatoru uplne studena?
Pokud by byl radiator zavzdusnen, tak by topila pouze leva (prava) polovina obou desek. Pokud topi pouze horni polovina, pak to vidim spise na maly prutok topne kapaliny.
Druhy ventil pravděpodobně zavírá prutok kapaliny mezi jednotlivymi deskami. Pokud je v poloze otevřeno, tak bych to viděl na nečistotu v trubkách.
Máte jeden topný okruh, nebo jednu stoupačnu s odbočkou ke každému radiátoru?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.