Nejste přihlášen/a.
Dobry den, musime opravit strechu u stareho domku, soucasne i zateplit, mam doporuceno dat tam lehkou stresni krytinu.Dnes je urcite hodne i novych materialu, Mate nejake zkusenosti, nebo byste mi neco doporucili?Dekuji. Hana Capova
Zdravím,
i nás toto čeká na jaře.Tak taky vybíráme.Poradili nám Lindab,ale original! Ne co se vyrábí zde.
Jukněte do Googlu je tam toho až oči přecházejí.
Nakonec se stejně budete muset rozhodnout sami.
Napište jaká krytina vyhrála.
Hodně štěstí při výběru
Zřejmě má domek jen slabou konstrukci krovů.Jako lehkou krytinu lze použít už Beronit.Je to krytina podobná dříve používanému Eternitu.Je bez asbestu.Další možností je Al plech,buď jako hladký v pásech,nebo jako šablony,případně tvarovaný do formy tašek.Nejlehčí je asi Bonnský šindel.Pod všechny je nutno použít na izolaci desky jako podklad-překližku,OSB desky nebo prkna.
Tolik ve stručnosti.Pokud jsem na něco zapoměl,Jiřik,či Milan mě doplní.
JABRAKA
dobry den kdyz budete davat lehkou kritinu tak kouknete at neni moc hruba kvuli tomu aby nezelenala od listi a tak eternity jsou dva druhy jeden je cesky jen se jen strika a druhy je nemecky a ten se namaci celej takze by mel byt kvalitnejsi ale kdyz plech tak hlavne aby vam to potom nedelalo randal pri desti nebo kroupach pak jedine udelat izolaci
doplněno 25.09.09 19:02:jeste jsem zapomel sindel z asfaltu nebrat to ne jeste se dela od onduline a to taky neni nic moc drive to praskalo u sroubu
šindele:
ICOPAL Iko s.r.o TEGOLA BOHEMIA, s/...
plechové krytiny:
.. BORGA .. kompl/... Balex Metal s.r.o/... Legos s.r.o. Lindab Onduroof Q mac CZ s.r.o. ./... Rannila - Titulní/... SATJAM s.r.o. Satjam, s.r.o. - /... SKANTAK, s.r.o. p/... VIKAM
cementovláknité (eternit): radši ani nedoporučuji...
Doporučuji krytinu plechovou - nejlépe od renomovaných výrobců - doporučí Vám v každé specializované prodejně na střešní krytiny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.