Nejste přihlášen/a.
zdravím , hledám jak vyřešit přepad z IBC kontejneru mám na něho napojený okap do vrchního otvoru a potřebuji to nějak nahoře provrtat a nalepit nějakou přepadovou trubku kterou svedu do kanálu aby mi to vrchem při velkém dešti vevytopilo pergolu nevíte nějakou radu jak to provést? díky za každou dobrou radu
Já jsem toto vyřešil takto: Přepad není na horní ploše kontejneru, ale na bočnici co nejvýše.
Koupit jsem dvě plastové zaslepovací víčka na trubku Dn70mm. Do obou víček jsem vykroužil otvor asi 50mm. Pak jsem na zbylé mezikruží vyvrtal šest otvorů pro šroubky M5 nebo M4. Víčka jsem svrtával současně, aby díry pasovaly.
Protože je kontejner nahoře zaoblený, tak jsem víčko přivrtal asi 10cm od víka kontejneru. Vnitřní a vnější víčko jsem přes silikon a pomocí šroubů a matic přitáhl na stěnu kontejneru.
Pak jsem musel v místě otvoru v zátce kontejner proříznout - to šlo opatrně i lámacím nožem. Pokud máš pájku, tak to můžeš propálit hrotem pájky (ale nevdechuj ten smrad).
Nakonec jsem na vnitřní zátku přidal 90-ti stupňové koleno DN70 tak, aby voda z kontejneru odtékala, až bude téměř plný.
Na venkovní zátce mám taky trubku DN70 a tou může voda odtékat.
Při velmi prudkém dešti (což je možná 2krát do roka), to přetéká. Jinak to stíhá odtékat tímto přepadem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.