Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení 1000l nádrží

Od: stringo® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prošel jsem zdejší rubriky a našel pár témat týkajících se 1000l nádrží a v podstatě ve všech byl závěr koupení originálního příslušenství... Na internetu se dají najít různé přechodky, kohouty, redukce, ale je to celkem drahé a připadá mi, že musí být i levnější varianta, ale hlavní důvod je ten, že nechci k barelu jenom připojit hadici, ale potřebuji udělat spojenou nádobu ze 3 barelů. Našel jsem na internetu obrázek, podle kterého bych to chtěl přesně udělat (pouze bych měl jen jeden kohout). Nevěděl by někdo, o jaké trubky, kolena, přechodky se může jednat? Nikde jsem to na internetu jako příslušenství nenašel, takže to musí být udělané po domácku.

Díky za případné rady a nápady.

Propojení 1000l nádrží

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Potrubí je klasické vodovodní PE100..

A tvarovky jsou svěrné pro PE potrubí:

fepol.cz/...

doplněno 06.04.17 12:28:

stringo: ano, je to skládačka. 1750Kč není zadarmo..Ale Vás to také něco stát bude..Však si to sečtěte.

hodnocení

Díky za pomoc, ještě tedy nějak vyřešit přechod z toho velkého závitu na tu tvarovku... Nejsnazší by asi bylo sehnat originální víčka na ten ventil a do nich vyvrtat díru a nějak zalepit tu PE trubku a potom už je to skládačka. Jinak ceny jsou solidní - našel jsem i cenu, za kterou někdo vyše zobrazenou sestavu na obrázku prodává a to za 1750kč, to je asi trochu moc, podle těch cen z odkazu ne?

tondac*

... nebo se zkusit zeptat nějakého známého instalatéra, pro něj by to byla práce na pár minut a potřebné díly bude mít taky podstatně levněji.

Co třeba nějak takhle? U nás i prodávají tu přechodku z velkýho závitu na klasickej coulovej vodovodní závit.
Propojení 1000l nádrží #2

PPR do vonkajšieho prostredia nedávať. Nie je UV stabilné a nakoniec sa rozpadne. Pri použití pre tieto nádrže to až tak nevadí, pre tlakovú vodu je to už horšie.

hodnocení

0x

3x 6/4" přechodka, 3x T kus , 2x 1/2" přechodka, 2x ventil, kus trubky,dovoz,práce...moc levnější to asi nebude

Přesně jak píšeš, nejjednodušší cesta je navrtat původní zátky. Přechodka z toho jejich závitu na klasický ventil se prodává přes 300.- to ze zátky zvládneš více méně za cenu ventilu. Musíš to ale dělat jako rozebíratelný spoj protože když to máš pod střechou, několikrát za rok se ti to ucpe bordelem. To jsem zvědav jestli bude něco z těch předvolebních keců. Ministr životního prostředí sliboval dotace pro domácnosti na využití dešťové vody. Mám těch barelů kolem baráku už 6 takže by se příspěvek hodil. Jak je ale znám, dají příspěvek jen na barely v laboratorní kvalitě a ještě jen od vybraných firem aby to nebylo tak jednoduchý.
jardau

ne nutně, IBC přechodka jde sehnat i za 50-60 Kč včetně poštovného zde (jen to trvá cca 2-3 týdny): ebay.com/...

jabraka*
hodnocení

0x

I když jsem propojoval menší nádrže,stačilo jen vrchním víkem prostrčit hadici dno - dno,naplněnou vodou a nádrže udržovaly spojité nádoby.stačí jen z jedné nádrže aplikovat výpust.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

Můžete to za levný peníz zhotovit s využitím těchto dílů. Ale protože nádrže mají různý závit, tak nevím, jestli to bude pasovat. Na polovinu mých to pasuje.

aliexpress.com/...

hodnocení

Díky všem za rady. Zkusím sehnat díly a udělat si to, problém bude pouze s těmi přechody na menší průměr.
jabraka*

Zadarmo to propojíš tou hadicí horem.Hadice coulová druhá jako sání pro zalévací čerpadlo.

JABRAKA

zakus*

Podobně jsem to řešil i já. 2 nádoby propojené vrchem pomocí 3/4" PE hadice a plast. samosvěrných tvarovek co jsou na fotu víše. Na nádobách sice mám přechody, ale toto řešení vrchem se osvědčilo. Do první nádoby mám svedený okap přes síto, ale stejně je tam bordel. V duhé je voda "čistá".

Problém u vypouštění spodem je, že se občas výtok ucpe.

Teď už to mám řešené čerpadlem a sací hadicí se sítkem.

fidorquastro
hodnocení

0x

Já jsem propojil pomocí bazénových trubek, spoje se lepí, má to větší světlost, snadná montáž.

Mám spojené 4 nádrže, teče to rychle jako ďábel. Konev za vteřinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]