Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, aby koupelna příjemně voněla

Od: zdenicka® odpovědí: 11 změna:

Zapáchá mi pračka nebo odpad u ní,teď zkouším ocet,kyselina citronová, proplachuji odpady.Dělá mi to častěj.Předesílám,že máme novou kouelnu,ale starší pračku, na stěně odpad.Mám v koupelně neútulno,smrdí mi ocet,jaký čistící prostředek koupelnu provoní?Užívám čistič na sprchový kout Dedra a na dlažbu,klasika Jar.Hodně větrám.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marton*
hodnocení

3x

Prozkoumejte celou místnost a snažte se najít zdroj. Tudy vede cesta k voňavé koupelně. Neni dobré zápach přetloukat nějakými vůněmi.

technikjirik*
hodnocení

2x

jestli v koupelně cítíte odpad, pak se jedná o netěsnost . Někdo třebá ná vyvedený odpad jen rourou ze zdi a do té roury je nasunut odpad z pračky. Bez těsnění a bez uzavření. To pak je ten smrad. Pak také může zapáchat sítko v pračce. Také je možné že se dostala nějaká nečistota pod vanu či sprchovou vaničku. Když to začne zahnívat pak to i smrdí. Někdy stačí vlhký prací prášek. Tem se při polemém rozkladu ve vlhku zbavuje parfemace a smrdí jako staré kosti...Musíte najít zdroj zápachu a pak už bude po problému

lidka*
hodnocení

2x

Zdeničko, většinou se teď pere na šedesátku. Zkuste občas nechat pračku naprázdno projet na 90°C. Kdysi jsem to četla jako doporučení na pročištění pračky. Tím nic nezkazíte. Nezapadnul Vám někde za pračku mokrý hadr? To by mohl být také zdroj pěkného zápachu. Jinak také zkuste vyčistit odpad kypřícím práškem.
doplněno 24.09.09 14:13:prášek po pečiva _ nasypat do dřezu,nechat působit a prolít vařící vodou, vyčistí termosku a čistí stříbro, pastou z vody a kypřícího prášku naneseme na spáry mezi dlaždičkami, necháme působit-poté umyjeme, pasta vyčistí i zašlé hořáky a mřížku v troubě, do pračky nasypeme ½ prášku do peč.a 300 ml octa _ poloviční program a teplotu na 90°C, pračka se vyčistí _ pustím 1-2 máchání.

hodnocení

1x

Vyměnila jsem nedávno hadici od pračky *cert* Ani nechtějte vědět, jak ta stará vypadala! Ale ta nová se časem taky zanese. Aviváže, škrob a tak. Čas od času koupím v drogerii takový malý sáček na čištění pračky. Pračka se pustí se na celý program a paráda. :D Na odpady jsem měla louh, ale tím jsem fakt šetřila. Teď jsem koupila asi něco na ten způsob. Jmenuje se to Fredy. Ekologie je asi hooodně naštvaná, ale nic se nedá dělat. Zkoušela jsem prdopy a kvasnice a octy a i drbat kartáčkem na zuby. A nic. Rychna!*bum* Ale taky stačí, aby zateklo a zůstalo mezi patry a smrad. Když jsem bydlela v paneláku, tak to taky bylo tak. A když se říká-kanály smrdí, bude pršet, má to něco do sebe.

toni*
hodnocení

1x

Zkuste postupovat vylučovací metodou. Po vyprání odpojte pračku od odpadu a odpad vzduchotěsně ucpěte - třeba zátkou. Pokud bude v koupelně nadále zápach je to v pračce, pokud ne tak je to odpad. Je možné, že odpad nemá sifón a zápach se přes pračku dostane do koupelny. V tom případě zformujte hadici tak, aby v hadici po ukončení praní zůstala voda. Jestli bude problém v pračce postupujte dle výše uvedených návodů.

jaruska*
hodnocení

0x

nesmrdí tam silikon? ... nám v nové koupelně taky nějakou dobu smrděl

zuzee*
hodnocení

0x

Pokud je to pračka neháváte ji po doprání otevřnou? Jestli že je starší možná by stačilo vyměnit hadici - může tam být usazeno bůh ví co a to zrovna zapáchá.

hodnocení

0x

Pračku čas od času nechte projet naprázdno a nalijte místo prac.prášku SAVO,a Savem prolijte i odpady na umyvadle a vaně,ty nahoře,kvůli přetečení.Nachte působit a prolijte vodou.Jestli máte pdpad na zemi,tak tam musí být stále trochu vody,kvůli zápach,tak mrknite,a kdyžtak tam trochu vody nalijte.V létě se to stává,že vyschne a pak se šíří pach tam odtud.Odtáhněte pračku a vytřete savem pod ní,prostě najděte odkud ten pach jde.Po odstranění teprv použijte nějaké vůně...Ještě je dobrá do odpadu soda a zalít octem,pěkně to vyšumí...*palec*

inulina*
hodnocení

0x

Máme podobný problém. Novou koupelnu, ale neskutečný zápach ze stoupaček. Ač bychom měli zachovat odvětrávání, tak jsem prostě ucpala odvětrávací šachtu, která vede do koupelny a bylo po zápachu. Vždy jsme cítili výpary ze sousedovic jídel, kouř od cigaret a jiný zápach. Teď máme klid. Náš dům už je postarší a možná by chtěly vyměnit digestoře, nebo si neumím vysvětlit, proč to všechno táhlo k nám.

pataso*
hodnocení

0x

Jistojistě je to plíseň někde schovaná.Stavebníci něco zanedbali :(

lidka*
hodnocení

0x

Hledala jsem návod, jak na octomilky a našla jsem i péči o pračku. A tak ještě přidám i tento návod:

Prádlo udržíte v čistotě jen s čistou pračkou. Proto byste ji každé tři měsíce měli zbavit špíny, bakterií a vodního kamene

Pračka v každém případě vyžaduje pravidelnou údržbu. Pokud perete na nízké teploty, převalujete totiž v pračce spolu s prádlem špínu a bakterie. Těch pračku zbavíte, když nasypete do přihrádky na prášek odměrku krystalů sody na praní. Poté pračku zapněte na nejdelší a nejteplejší cyklus. Když pračka dopere, zapněte ji znovu. Tentokrát ale dejte do bubnu půl litru čistého octa, který vyčistí trubky od nánosů. Perte opět na nejdelší a nejteplejší cyklus. Pokud chcete pračku a tudíž i oblečení opravdu udržet v čistotě, provádějte tuto proceduru zhruba jednou za tři měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]