Nejste přihlášen/a.
Jakýmsi konáním (už ani nevím) se mi porařilo udělat si zřejmě výron na kloubu u palce na levé ruce. Zprvu jsem nic nepozorovala, asi po dvou dnech jsem pociťovala bolest po zaztačení na kloub. Třetí den mi to začalo otékat a soustavně bolet. Chladivé obklady nepomohly. Nyní mám nateklý nejen palec, ale i celý nárt ruky a mírně natklé jsou i zbývající prsty. Myslela jsem si že to přejde, ale spletla jsem se. V lékárně jsem si koupila Ibalgin mast, kterou to potírám. Nemohu si ani zapnout knoflík, umýt nádobí a pod.
Kdy to asi tak přejde? Je lepří znehybnit ruku a nebo se snažit o mírné procvičování palce?
Těžko spekulovat, zda to máte pouze naražené, nebo třeba zlomené? Skočte si na chirurgii, ať se na to podívá lékař a případně pošle na rtg. Já bych osobně spíš ledovala a znehybnila.
Tak právě proto byste měl lékaře navštívit, měl by se na to podívat.
Kolik máte let? Na nějaké revma je ještě brzy?
Jestliže se nejedná o zranění, může to být, dost dobře artritida. Mi na ni pomáhá teplo. Horký obklad. Fakt, nekecám! Ruku uvařím.
Pod slovem revma, se ukrývá několik nemocí. cs.wikipedia.org/...
Díky všem, že jste mě vyštvali k lékaři. Moc se mi tam nechtělo. Rentgen ukázal, že to zlomené není. Pouze pohmožděné.
Na chirurgii mi na to dali jakousi kyselou mastičku, která prý odpovídá dřívějším obkladům z octanu hlinitého. Pak to vše i s palcem zavázali a zpevnili. 14 dnů to nemám namáhat, takže zahrádka musí počkat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.