Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk z chůze z patra nade mnou

Od: adada* odpovědí: 7 změna:

Minulý rok jsem se nastěhoval do nově zrekonstruovaného činžovního domu. Za smlouvu jsme platili majiteli domu odstupné od 90 000 do 200 000 Kč. Smlouva je na dobu neurčitou. Byt-garsonka se mi líbí i poloha mi vyhovuje, nicméně hned záhy jsem zjistil že stropy jsou udělané nějak divně, respektive je slyšet strašně silně jakýkoliv pohyb nade mnou. Celý strop tak nějak podivně rezonuje. Poklepáním na něj jsem zjistil že se jedná o asi sadrokarton snad přichycený k nějakým trámům...? nebo ocelovým profilům...? Nade mnou bydlí velmi agilní paní důchodkyně která podle pohybu po bytě zásadně nechodí ale běhá. Paní je nicméně velmi sympatická a už jsem za ní s pocitem trapna byl - že je to slyšet a tak, jestli by nemohla...atd. No přislíbila že bude chodit tišeji nicméně starého psa novým kouskum ...no myslím si že se opravdu asi i snaží ale slyšet je to pořád pekelně. Myslím že je to prostě těmi stropy. Je to jako by někdo tloukl na buben. Přezouvat se nehodlá - chodí bos a koberce si určitě nedá. Máte někdo radu nebo upravuje to nějaká vyhláška nebo zákon? No je to dost nepříjemné.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

"Za smlouvu jsme platili majiteli domu odstupné od 90 000 do 200 000 Kč."

To vypadá na pěknou lumpárnu. Jaképak odstupné za to, že jste s majitelem uzavřeli nájemní smlouvu (tedy za to, že jste se zavázali pravidelně mu platit nájemné)?! Podle mne jste se nechali nachytat.

Je-li v bytě neúnosný hluk kvůli špatným stropům, měl by závadu odstranit majitel. A Vy můžete požadovat snížení nájemného až do odstranění závady.

mp*
hodnocení

0x

Radu asi nedám, jen polituji a vyjádřím soucit. Nejste sám, komu vadí nějaký hluk. Třeba můj bratranec si musí odnést i hodiny z místnosti, kde spí. Já mám opačnou úchylku, potřebuji stále zvuk. Od narození jsem vyrůstal v hospodě, a tam to asi vzniklo. Dneska třeba neusnu v tichu. Pouštím si televizi se sluchátky (abych nerušil ženu). Vidíte, že nikdo to nemá lehké. I přes den musím mít puštěnou alespoň televizi - jako kulisu.

adada*
hodnocení

Tak to vám zavídím. Nezmínil jsem o tom v příspěvku, ale jsem stejně jako váš bratranec na hluk a navíc pachy dost přecitlivělý...no prostě pech...dík za podporu...

mp*

Ale zase když se hádám s manželkou, kdo je na vyšším vývojovém stupni, tak mám vítězství. Adaptoval jsem se na hluk a světlo, Ticho a tma už byly.

hodnocení

0x

Adado, máme v bytě asi něco podobného. Já jsem bohužel v roli Vaší sousedky a soused pode mnou není tak slušný jako Vy. Včera jsem si vyslechla pár sprostých slov, protože jsem si dovolila přikleknout na gauč, abych si za něj mohla zapojit do zásuvky notebook *plac* 100% dodržuji noční klid a mimo něj jsem umírněná (tzn. bez hudby, poskoků, po bytě neběhám, chodím v bačkorech a opatrně našlapuji, šuplíky otevírám pomalu a zavírám opatrně atd.), takže dál je mi putna, ať se klidně soused zblázní.

Jaké odstupné jste platil za smlouvu? Kdyby toho nebylo, poradila bych Vám jít jinam. Ty stropy jsou prostě děsné a s tím nic nenaděláte. Očividně ani já, když chodím opatrně, v bačkorech, neumím chodit naprosto potichu :-/ kdyby tenhle byt nebyl od majitelky, která je férová (známá) a kdyby tu nebyli tiší sousedi (nesnáším zvuk TV), tak bych už taky šla...

hodnocení

0x

Také mám něco podobného akorát v opačné situaci. Nedávno přišel soused s tím, jestli nemám v pokoji posilovnu, nevím co slyší, ale já chodím pomalu po špičkách a rozhodně nedupu. *smich* Ale vysvětlit jim to, to je už těžší.

hodnocení

0x

Ttrošku zažertuji, jo? . :-D

Hluk z chůze z patra nade mnou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]