Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jakou a jak velkou hmoždinku použít do pálené plné cihly(snad tam nebude zrovna spára) na metrický závit M12 a M14. Jestli nějakou specialní či stačí obyč? Nejlépe i tlouštku vrtáku. Hloubka cca 10-15 cm. Chem. kotvu ne.
Děkuji za rychlou pomoc
Obvykle stačí obyč.
Pokud trefim spáru s pískem, tak lepim bílou spárovačkou na obklady (je to bílý a na rozdíl od sádry to líp drží a pomaleji tuhne, je to dobrý i na začištění olámaný omítky před cihlou). Před lepením díru navlhčim rozprašovačem (podržet ubrousek proti potečení zdi oranžovou čárou Volných hmoždinek jsem viděl spoustu, ty moje drží. Pokud to je v úplným písku, tak strčim hmoždinku se šroubem zašroubovaným z 90%, asi za hodinu po mírným zatuhnutí došroubuju (po úplným vytvrdnutí už zašroubovat nejde, v úplně měkkým se hmoždinka protočí a zasunout s úplně zašroubovaným nemá předpětí)
no nejdebilnější jsou ty hmoždinky, které jsou v tom balení po 10ks co se musí vylamovat jak díly pro plastové modely...
To opravdu potřebujete ve zdi metrický závit? Nebylo by lepší použít kombinovaný vrut? Jsou různé délky závitu...Sice koupit M14 bude asi problém; nestačí M12? Použil byste obyčejnou hmoždinku...
Pokud potřebujete metrický závit i ve zdi, pak hmoždinky od pana Fischera přímo pro metrický závit, máte tam i rozměry otvoru...průměr, hloubku kotvení...ale zase jen do M12
navrhu tu padlo několik tak ted v podstatě nevím jakou vybrat... Zkusím asi tu kovovou.
PS: kombinovaný šroub znám, ale nesehnal jsem v cca 30 cm a tlouštce atd
Díky
Těžko radit přesně, když nenapíšeš co to má držet = směr a velikost zatížení, druh namáhání (statika, dynamické atd.)
Obecně kolmo na osu = závitovou tyč stačí natlouct do díry. V ose = skrz zeď a tam matka s podložkou.
Pánové na co to mám je docela jedno ptal jsem se na nejvhodnější hmoždinku...
na boiler to není ale nevím proč by to nešlo, ostatně ruzné pevnosti tyčí jsem si předem trochu zjištoval. Je fakt že bych ji tam mohl teoreticky i jen v díře zasádrovat ale myslím že hmoždinka bude preciznější a demontovatelnější
Pro tazatele: Tohle mě teda opravdu namíchlo. Není důležitá konkretní věc, kterou chceš věšet, ale jak závěs zatíží, tj hmotnost, rozměr, tvar, materiál atd. Osm chlapů se snaží odpovědět a ty místo dodání informace napíšeš: nestarejte se, je to jedno, já jsem si předem zjistil, hlavně dobře poraďte. Čili, pověs si to jak chceš. Jsem zvědavý, kolik rad ještě přibude.
Takže pokud neřeknu na co to mám tak si to mám vysekat a zaklínovat, hmm dobrá logika, to zas namíchlo mě ...
Otazka zněla jednoduše jakou hmoždinku na metrický závit do pálené cihly ! Tak co to rozebírate...
Stejně tu padlo x návrhu, tak která je nejvhodnější a ktomu doslova určená asi nikdo teda neví.
Už to ukončíme. Děkuji za ochotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.