Nejste přihlášen/a.
V místnosti mi z hurdiskového stropu odpadl dost velký kus omítky (asi 1m2). Hurdisky jsou vidět a i při podrobné prohlídce není vidět nějaké poškození. Důvodem je zřejmě špatný postup při omítání stropu. Dům je přes 40 let starý. Může někdo poradit, jak toto jednoduše opravit a nenadělat pokud možno další velký nepořádek?
Tak já su ze staré školy , takže nahodit špric (potěrák+cement ,řítký) a poté klasická omítka a štukem zahladit do ztrcena
Já su taky ještě ze staré školy takže radím špryc (trochu vápna,cement ostrý písek a namíchat jako maltu ale řídkou),pak jádrovou omítku (totéž ale víc vápna) pak celé přeštukovat (jemný písek /u nás náplava,jinde třeba vátinaú a vápno) a po zavadnutí zatočit filcem.Nebo pže asi bzde tato rada pro vás zbytečná,tak koupit pytel zdicí malty-namíchat s vodou na špryc,pak ještě pytel jádrové omítky a pak pytel štuku nebo prodávají také v kbelíku již namíchaný štuk.
P/okud chcet mít jistotu tak koupit trochu duvilaxu (nejmenší je litr nebo kg?) a napenetrovat hurdy a do ještě mokré penetrace špryc.Duvilax pak lze i přidat do omítky či štuku (cca frťan na půl pytle suché směsi-štuku)
Zdicí je podstatně hrubší .Dá se i omítací ale lepší je z hrubší zdicí ,nebo do jádrovky přidat ostrý písek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.