Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava omítky

Od: moravan* odpovědí: 5 změna:

V místnosti mi z hurdiskového stropu odpadl dost velký kus omítky (asi 1m2). Hurdisky jsou vidět a i při podrobné prohlídce není vidět nějaké poškození. Důvodem je zřejmě špatný postup při omítání stropu. Dům je přes 40 let starý. Může někdo poradit, jak toto jednoduše opravit a nenadělat pokud možno další velký nepořádek?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak já su ze staré školy , takže nahodit špric (potěrák+cement ,řítký) a poté klasická omítka a štukem zahladit do ztrcena

Já su taky ještě ze staré školy takže radím špryc (trochu vápna,cement ostrý písek a namíchat jako maltu ale řídkou),pak jádrovou omítku (totéž ale víc vápna) pak celé přeštukovat (jemný písek /u nás náplava,jinde třeba vátinaú a vápno) a po zavadnutí zatočit filcem.Nebo pže asi bzde tato rada pro vás zbytečná,tak koupit pytel zdicí malty-namíchat s vodou na špryc,pak ještě pytel jádrové omítky a pak pytel štuku nebo prodávají také v kbelíku již namíchaný štuk.

P/okud chcet mít jistotu tak koupit trochu duvilaxu (nejmenší je litr nebo kg?) a napenetrovat hurdy a do ještě mokré penetrace špryc.Duvilax pak lze i přidat do omítky či štuku (cca frťan na půl pytle suché směsi-štuku)

doplněno 01.04.17 22:32:

Zdicí je podstatně hrubší .Dá se i omítací ale lepší je z hrubší zdicí ,nebo do jádrovky přidat ostrý písek.

martin12*

A nejde na špryc použít stejnou jádrovou omítku jako na jádro? Jen samozřejmě naředit... Nebo je ta zdící malta na špryc lepší? Díky

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych na tento kousek použil flexilepidlo(na dlažby.)Po zatvrdnutí dopucoval finální stěrkou,na sjednocení bych líznul celý strop.Vymalovat až po zaschnutí a přebroušení.

JABRAKA

No ono dorovnat cca1cm omítky lepidlem je docela zvěrstvo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]