Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi vyčerpat voda ze studně!

Od: divochdghg odpovědí: 5 změna:

Ahoj...nemohu dostat vodu ze studně. Předevčírem jsem zapojil čerpadlo , vrátil sací koš do studně...Vše jako každý rok vždy z jara.. ale tentokrát jde motor naprázno.

Cerpadlo zaliju...motor běží...slyším klokotání vody...ale nic ...Cítíl jsem i natahování tlaku z místa, kam se šrloubuje hadice pro sací koš... měl jsem i rozebranýsací koš...ale asi bez závad..celkem drží...

nevím čím to může být, co dělám špatně...níže přikládám odkaz na podobný čerpadlo co mám. Díky za radu . P.

obrazky.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Píšete, že jste "zapojil" čerpadlo. Čerpadlo máte na 3 fáze? V tom případě můžete mít prohozené 2 fáze mezi sebou a čerpadlo se točí obráceně. Pozor, to těmhle čerpadlům nedělá dobře, takže nenechávat dlouho běžet.

vanad1*
hodnocení

0x

Správnost smyslu otáčení je základ, dále mít na konci hadice filtr se zpětnou klapkou další samozřejmost.

doplněno 31.03.17 09:03:

V odkazu je jednofázové zahradní čerpadlo, hnědý vodič na fázi, modrý je krajní vodič, žlutozelený je ochranný vodič na kostru. Není co řešit s prohozením fáze.

tomas111
hodnocení

0x

Zdravím, pokud to čerpadlo nemáte nově, tedy šance přehození fází, bude to stále zavzdušněno nebo se někde přisává vzduch. Vždy mi pohodlo hned po zapnutí čerpadla otevřít alespoň jeden kohoutek na baterii, ať má zbylý vzduch kam unikat.

fakyr
hodnocení

0x

Zdravím Vás,

jako Hasič mám zkušenosti s nasáváním vody čerpadlem, z nejrůznějších zdrojů. Dle mého názoru, vám někde praskla savice a čerpadlo přisává vzduch. Problém je, že se to těžko zjišťuje. Může to být netěsnost u šroubení, nebo vyloženě prasklinka... Zaměřil bych se na tohle.

Případně, pokud máte možnost, zkuste napustit nějaký sud a vyčerpat vodu z něj. Čerpadlo nebude muset nasávat vodu z takové hloubky a vy uvidíte, jestli se na výtlaku čerpadla oběvují bublinky...

111®
hodnocení

0x

já bych především zalil sací potrubí až k čerpadlu a sledoval jestli neklesá voda=sací koš,nebo netsní někde šroubení, nechybí s Holandským těsnění? , pak bych pojal podezření na jakoukoliv hadici, pak bych samozřejmě otevšel výtokový ventil, teprvě potom připojil čerpadlo zalité s pustil..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]