Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit naklánění odkopaného plotu

Od: nathien* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den přátelé,

žádám o radu, jak zpevnit plot, abych zabránil naklánění.
Koupil jsem pozemek ve svahu, kde byla sražená (odkopaná - zarovnaná s plotem) půda metr pod základy plotu - na fotkách je už část zaházená.

Ve směru, kam se plot naklání je cihlová chata, prostor mezi tím je 150 cm. Na 3. fotce vidíte, jak se plot naklání.
Plot je prý takto odkopán rok a půl.

Přemýšlel jsem o betonové patce ale tím jak je pozemek ve svahu se obávám, že by patka ujížděla společně s plotem. Takže mě napadlo udělat opěrnou zed ze ztraceného bednění mezi plotem a chatou.
Prozatím jsem alespoň plot zajistil roxory, jejichž tlak jsem rozprostřel po železném profilu.

Jak zabránit naklánění odkopaného plotu
Jak zabránit naklánění odkopaného plotu #2
Jak zabránit naklánění odkopaného plotu #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

vypadá to že plt není spojen se základem, v tom případě s tím nic nenaděláte..nemá ta hrní část oporu, jedině dát vzpěry a řádně ukotvit. To je ůj laický pohled...a i ty základy se mi zdají mělké a nějaké odfušované, to není jednolitý beton

nathien*
hodnocení

Nezabraním tomu ani když mezi plot a chatu vystavím metrovou zídku ze ztraceného bednění, kterou vyleju betonem? Zed by držela jak ten pochybnej základ tak i vršek.
Zajímalo by mě, zda by časem tlak byl tak velký, že by začal ničit samotnou stěnu chaty.

111®

to je dotaz na statika

vanad1*
hodnocení

0x

Jednoduše, neodkopávat.

nathien*
hodnocení

Neodkopávám, odkopal to předchozí majitel. Vedla ho k tomu šílená představa.

manyy

Tyto ploty jsou náhodou fajn, dělají se z prefabrikátů které se zasouvají mezi vybtonované stojny, tzv podhrabové desky. Ty stojny drží celý plot a pravděpodobně jsou mělké.Rozebrat plot a vykopat hlubší patky na ty stojny a je potřeba dodržet rozteč aby se desky daly lehce zasunout.

manyy

Jak je vidět u posledního obrázku tak tam právě nebyla ta rozteč dodržená a je to dopatlané betonem a nějak vyztužené železnými pásy.Ty podhrabové desky klidně můžou být ve vzduchu nad zemí ale patky na sloupky je potřeba udělat hluboko, jesli je tam svah, klidně je udělat metr do hloubky a bude plot sloužit dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]