Nejste přihlášen/a.
Co se týká klasické pěší pošťačky, tak nemám problém. Jsme dohodnutí, že pokud budou velké nebo těžké balíky, tak je nechá na poště a hodí do schránky lístek. Tomu samozřejmě rozumím. Dokáže mě však rozpálit do běla, když najdu ve schránce papír, který dá pošťák z auta pošťačce a ta mi jej hodí do schránky. Na lístku je, že předchozí den tu byl, adresát nezastižen, když já jsem teď momentálně dlouhodobě doma. Navíc si kolikrát člověk zaplatí dodání a pro balík musí stejně na poštu. Mám poštu kousek od baráku, ale jde mi o princip. Přítelkyně třeba pracuje na směny, takže třeba kdyby měla dlouhý týden, tak si to vyzvedne díky člověku, co je líný zazvonit až v pondělí, ačkoliv by ho mohla mít doma už ve čtvrtek. Proto si platím poštovné. Na poště mi řeknou, že to bych musel na hlavní poštu do města, kde jsou reklamace, že to oni nevyřizují. Navíc to není místní závozník, ale zaváží to řidič z krajského města (do doby, než to takhle udělali, tak bylo vše relativně v pořádku). Stížnosti nepomáhají, stěžoval jsem si už minimálně 5x a děje se to dál. Zvonek normálně zvoní, navíc ve stejném domě bydlí i rodiče, kterým zvonek také zvoní. Nikdo jiný v domě nebydlí, takže by to pro pošťáka nemohl být zas takový problém. Už nevím, co víc mám dělat?
První pravidlo je, že stížnosti musíte podávat písemně a žádat i písemnou odpověď. Takto se dá totiž dokladovat historie a pak se můžete obrátit například na ombudsmana pošty - ceskaposta.cz/... Pokud to řešíte jen ústně nebo telefonicky, tak to moc vliv nemá.
Pokud nemáte náladu nebo čas si dopisovat, pak používejte jiného dopravce, např PPL, DPD apd.
Popravdě tomu se mi věřit nechce. Řidiči ostatních dopravců mají za nedoručení balíku finanční sankce. Takže pokud se ozvete, tak věřte, že se to určitě dít nebude.
Pokud si bduáete stěžovat u soukromých dopravců, má to větsinou lepší výsledky
Ostatně tady píše popis své práce jeden z řidičů. fiser.blog.idnes.cz/...
S jinými dopravci je to prašť jak uhoď, vždyť to musíte znát. Všude je to o lidech a tady prostě ty služby nefungují tak jak by měly
zrovna PPL úplně běžně, pak to nechávají na nějaké prodejně ... samy ty prodavačky na to nadávají
Věřím tomu, že to není práce snů. Sám pracuju s lidmi a vím jaké to je. Bohužel tuhle službu platím při objednávání a tak očekávám, že to podle toho bude vypadat. Stejně tak mi kontrují moji "zákazníci", když se jim něco nelíbí. Očekává se to po mě, tak to očekávám i já po nich. Pokud mají nevyhovující pracovní podmínky, je to bohužel jejich problém a naprosté profesní i osobní selhání manažerů té dané firmy, kteří si za to selhání ještě rozdávají prémie na úkor zaměstnanců. Bohužel to je tak asi všude.
vyjma české pošty jsem neměl s žádnou jinu službou problém..PPL i další vždycky volali předem a ptali se kdy a kde chci doručit
Už jsem to tu myslím jednou psala, ale to je jedno. Sama jsem podnikla toto.
- stížnost na poště - vedení pošty, se zápisem o stížnosti!
- poslat e-mailem stížnost na ředitelství (adresu jsem vyhrabala na jejich stránkách)
Další den opět stížnost. Dokud nezačnoou řešit.
Do 2 dnů jsem měla odpovědi ve schránce (mailové), telefonáty s omluvou a zda je už vše OK, ...
Balíček mi museli dodat na jejich náklady opakovaně, a pak se ještě znovu ujistili, že jsem spokojena.
Chce to vytrvat, důsledně požadovat, na co máte nárok - co jste si zaplatil. Já už mám teda pokoj .
(ale stejně raději používám jiné služby - zavolají, dodají i na jinou adresu, jsou levnější a rychlejší)
tady to asi nevyřešíte, spíše na poště. ale jak znám poštu a ostatní zásilk.služby, tak se k tomu všichni staví jak se staví. prostě tam zase dělají jen lidi. na poště si zaplatíte za službu navíc a stejně nedoručují a nechají na poště. PPL, DPD zavolá, že jedou do pěti minut jsme u vás a za pět minut přijde sms, že jsem nebyl zastižen a ať si vyzvednu na uložence. in time je snad nejhorší. ztrácí a neví
Při ojedinělém problému řešit reklamací a pokud se něco opakuje, tak zustat v klidu a nejlepší léčba na dodavatele služeb je přejít k jinému.
Řečem, že všichni jsou stejní , nevěřím.
Případně bych si to nechával dodat na nějaké výdejní místo, když je ta možnost pro vás schůdná. S Alzou to tak dělám a nemusím se zabývat problémama, kde ten balík lítá. Vyzvednu si to, jak mi to vyjde.
Podle mých zkušeností s tím člověk něudělá nic. Taky jsem měla problém, balík mi nepřivezli, ani když jsem na něj vyloženě čekala, lístky do schránky zásadně neházeli, musela jsem si to všechno hlídat sama přes sledování zásilek. Zvonek zvonil, byl řádně označen, schránka označena, přístupná zvenku bez překážek. Stěžovala jsem si i ombudsmanovi pošty, ale postavil se za svoje pracovníky s tím, že chyba musí být na mé straně. Je to o lidech. Teď jsme jinde, bydlíme tu krátce, ze schránky jsme už sundali jméno bývalého majitele. Ten mi volal, že čeká dopis od soudu, jestli náhodou není u nás. Ptám se pošťačky, ta mi řekla, že když jsme sundali jméno, nesmí nám jeho poštu házet, dopis od soudu nechala vrátit zpět. Byla tu jiná a té to bylo jedno, cizí dopis vhodila. Takže tak. Já už třeba balíky poštou ani neposílám a čekám, kdy začne někdo jiný doručovat dopisy.
Objednávám z eschopu minimálně 3x do měsíce, zaškrtnu balík do ruky, vždy příjde SMS od pošty kdy bude balík doručen a je možnost na stránkách pošty toto měnit. Balíkář nadává, že lidé nejsou doma nebo dokonce řeknou, že nemají peníze ať nechá balík na poště, on to pak má jako nedoručené a má za to - na platě. Objednává často i balíky těžké a velké (např. kočkolit) a vždycky mi balíkář balík vyveze až do bytu, ano, spropitné dávám. Udáváte tel. číslo? Pak už to nechápu vůbec, vždycky balíkář volá, jsem u vás do 5 min. Balíkáři se často mění, za ty peníze to nechtějí dělat. Pokud se mi jednou stalo, že jsem nebyla doma, zavolala jsem na poštu a nechala si balík doručit druhý den. Nemám s tím problém a vy si stěžujte, mám ale pocit, že Pošta je stát ve státě a dělají si co chtějí.
Zdravím,nevím jak je to u Vás kde bydlíte,ale naše roznosové pošťandy mají u sebe GPS,takže jsou sledovatelné kde a kdy se pohybují.Takže myslím,že to mají i řidiči rozvozů.V dnešní době si naše pošťanda ani nedá u nás kafe protože má strach,že se vedoucí podívá kde je patnáct minut na jednom místě.Když jste dlohodobě doma,tak proč si neuděláte s přítelkyní kartičku na vyzvedávání zásilek -(Průkaz příjemce)? Potom můžete její zásilky vyzvedávat i Vy a nemusí přítelkyně čekat na pondělí.Taky ještě roznáším zásilky a ZVONÍM NA ADRESÁTA A NE NA NĚKOHO JINÉHO V BARÁKU.Stížnosti nějaké jsou,ale ještě se mi nestalo,že bych za tohle byl nějak postihován.Vedoucí vždycky jenom řekne - hele ten blb z té a té ulice si stěžoval,že nedostal zásilku a rodiče jsou doma.A já - no a? Adresát je kdo? on a nebo rodiče? A je klid.Tečka.To jsou takoví ti prudiči co to chcou až pod nos a proto jim to dodávám až co nejpozději nebo kolem oběda.Za vrácené a neroznesené zásilky žádný postih nemám - nevím kdo to kde vyhrabal,že se to tak dělá.U nás určitě ne.Pošťák z auta žádné pošťačce papír o nedoručené zásilce nedává ! Řidiči rozvozů nedodané zásilky uloží na dodací poště a ta pak teprve roznosovým pracovníkům dává natištěná upozornění a ti jej druhý den roznesou do poštovních schránek.Jak jsem psal-nevím kde bydlíte,ale máte to u vás nějaké divné.Jedině si fakt pořád dokola stěžujte a nebo si zajistěte jiného dodavatele služeb.Přeji hodně úspěchů v boji s
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.