Dobry den, nedavno jsem udelal kotel na dotace viadrus u 32. Kotel mi asi 3x spravocali a furt nic, tak bych chtel kotel vymenit za jiny. Ale nevim kestli je to moznr kdyz to mam udelane pres dotace. Jestli to vymeniz a doufat ze neprijdou a nebo to nejak prokonzultovat s utadek. Dekuji za jakekoliv odpovedi.
Kotel samozřejmě výměnit můžete. Musíte však na příslušném krajském úřadě ( tam kde jste podával žádost o kotlíkovou dotaci ) podat oznámení o výměně kotle a oni provedou zápis. V podmínkách pro udělení kotlíkové dotaci je to napsané.
Jediná správná odpověď je: "záleží na tom, co máte ve smlouvě". Nikdo to neví, čemu jste se zavázal a na jak dlouho. Většinou to bývá na deset let závazek, že budete provozovat dotovaný kotel a udržovat ho, případně ho vyměníte za kotel se stejnou, nebo lepší emisní třídou. Realizační firma, možná poradí, ale stejně by se musela podívat do smlouvy! (Nebo tupě věřit věšteckým schopnostem). Imho, co Vám brání po odstoupení od k.s. řešit reklamaci výměnou za zcela stejný kotel? Tuším v tom nějakou habaďůru...
fant0mas
Prave ze kotel jsem reklamoval uz 3x a porad bez vysledku. Horsi kotel snad ani neni! Kdybych to vedel tak jsi viadrus uz nikdy nekoupim! Straste drhtuje a kouri to nehorazne do baraku, proto chci kotel vymenit za jiny. Protoze viadrus to ma u p*dele.
paw*
A jste si jisty, ze je to kotlem a ne treba tahem komina? Za to pak nemuze viadrus, ale realizacni firma. Nebo vy, ze jste si zvolil spatny vykon kotle?
fant0mas
Mel jsem tam chlapi od vyadrusu pred zimou avsechno mi nastelova tak jak ma byt komin je taky ok. Na to ze kotel musi cistit furt jak svihnutej to je hruza kotelna cela zahulrna. Zimu jsem topil v ramci moznosti, ale ted kotel zase zacal dechtovat a kourit do prostoru zniceho nic. A uz na to nemam nervi zlatej Atmos.. Uz nevim jak dal..
vanad1*
Tak to kotlem určitě nebude.
jendad
Takových diskusí je
Ono ty super uččiné kotle mají nízkou teplotu spalin. A je problém už jen ho rozběhnout na provozní teplotu . A komín je motor kotle . Pokud je nízká teplota , tak je problém . Chce to suché dřevo a pokud někdo topil starým kotlem tak ten sežvejkal všechno . Ale zkuste si usušit 30 m3 dřeva co potřebujete každý rok . To aby jste měl celou zahradu zarovnanou . V tomhle mají vyhodu automaty na uhlí .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.