Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace termohlavic

Od: glomb odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám problém s vibrací termohlavic. Když plynový kotel topí a jede jeho čerpadlo a něktrá termohlavice v systému má uzavírat ventil tak začne vibrovat (asi ta termohlavice), už jsem snížil tlak vody v topení na 0,6 bar a pořád je to stejné. Co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Alespoň typ, výrobce termohlavic a ventilů...termoventily jsou na všech radiátorech?...a kotel - typ? Kolik místností - radiátorů? A další...

hodnocení

0x

Dovolil bych si velmi pochybovat o tom, že by termostatická hlavice vibrovala. Hlukově se může "projevovat" samotný ventil (ventilové těleso). Může být nevhodná rychlost proudění, závada na sedle ventilu...atd. Ale samotná hlavice ani nemá jak (a proč) by se nějak měla hlukově projevovat.

hodnocení

0x

Tak zjistěte zda topení topí od shora nebo od spoda .stalo se mi že přehodily zpátečku z přívodem pak se dostávala proudící voda nad sedlo ventilu a ventil při zavírání začal přerušovaně zavírat a otvírat vlivem proudění vody což se projevovalo drnčením v rozvodu.

artaban*

Máte pravdu otočený ventil klepe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak vody v topení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]