Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava vnitřních omítek

Od: spider73* odpovědí: 2 změna:

Prosím Vás, jak opravit vnitřní omítky po nové elektroinstalaci?

Přechod mezi novou a starou bude asi dost výrazný.

Slyšel jsem, že se dá také použít fasádní silikonová barva.

Je i více možností?

Poraďte! Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

Existuje tzv. Stěnosprav. Nebo se hodí i finální pasta na sádrokartony.

Nejdřív se maltou zaplácnou rýhy a po zatvrdnutí malty (druhý den) se ty rýhy přetáhnou pastou. Po zaschnutí (několik hodin, podle vrstvy) se přebrousí. Tím se stará a nová vrstva sjednotí.

jabraka*
hodnocení

0x

Velmi dobře se pracuje se sádrovým štukem,já jsem ho použil sice jen k úpravám kolem plastovek,kde to byly malé plochy,ale dělá se s tím docela dobře.Povrch je pevná a hladký,dá se pak ještě brousit.

Já používám na vyrovnání děr a puklin na př. mezi panely stavební lepidlo.Plochu hladítkem srovnám a po zaschnutí dále stěnu stěrkuji finální stěrkou,jak říká Jiřík.Dá se slabá vrstva natáhnout po celé stěně a tím se sjednotí.Pak brusnou síťkou přebrousím a můžu malovat,stěrka vytvoří pěknou bílou vrstvu.

Oprava vnitřních omítek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava vnitřní omítky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]