Nejste přihlášen/a.
tak se mi neosvědčilo topení dřevem,na vině je stáří tělesné a kmitání kolem krbovek-koor dyž člověk pracuje fyzicky.Potřebuji radu tady z houfu zkušených lidí abych si ulevil alespoň jednou místností která je v domku se zdmi o tl.45 cm,podlaha 15 cm beton,strop 40 cm vata, rozměr místnosti 6x6x2,7 m 1 okno špaletové dřevěné.Zbytek(koupelna,kuchyň) ještě utopím v kamínkach briketami dřevěnými.Na celkové vytápění nyní nenasuším cash(do příští zimy).Čili se potácím mezi těmito druhy -- eheizung24.de/... přivedený nižší tarif(cca7000kč),nebo... topenilevne.cz/... ---- mám sloupek plynový 1.m od zdi,jak se řeší montáž a revize tý trubky ke kamnum nevím cenově..Za každé malé zamyšlení Děkuji.
Vzhledem k Vašemu věku /lepší to již nebude/, pracovní vytíženosti, tak doporučuji plynové topení. Zcela bez práce. Ale celý byt. Myslete na budoucnost.
Ještě doplním, že topení na tuhá paliva přece jenom nějakou péči potřebuje okolo sebe. Někdy to čoudí /tlak v komíně/, práší se, hlavně při manipulaci s popelem. Kominík Vám musí vymést komín 2krát ročně. Někdo to dělá jenom jednou. I při tom se nadělá.
Co mám plynové topení /kotel ve sklepě/, tak vidím, že není potřeba tak často malovat místnosti a to je strašně velké plus.
asi zvítězil plyn,pokud měsíčně nepřesáhnou 1 wawky 2000/kč tak jsem schopen mít teplo.+tedy 2000/kč zbytek (domek je k nezaplacení)((zlatej))Štve mi teď jen systémová záležitost --- jak se to asi dělá u těch co maj korporaci na trubky v podzemí - to budou zřejmě kvašený Dinosauři.Ď :D.
no držím palce skutečně sou ty moje síly vyčerpané,tak jimy zuby nehty šetřete ostošest.Nejlépe někde na Fiji.Tam kamínka Petry nepěstujou.Žel bohu jsem v Plzni a stará moc nehřeje.Koukám že žijí lidé jež jsou schopni pomoci i na tý klávenici,tak hodně úspěchů ve kšeftě s energiemi a podobnými záležitostmi.Osobní Ďík.Joachym D_Auge.
.
A tak to není jen o šetření, je to také o té pohodě, když to chcete mít úplně bez obsluhy pak plyn elektřina nebo něco na tento způsob (klima, čerpadlo apod.) ale je i "střední cesta" kde sice obsloužíte ale nemusíte kolem toho skákat stále přikládat apod. a to jsem napsal, ať se daří...
Na Fiji prdím, s petrami si udělám léto kdy se mi zachce třeba v lednu
Zdravím
Tak ještě můžete zkusit kamna uhelná zapomenutá leč velmi dobrá věc, klasika, obsluha jednou denně bez kouře a smradu výhřevnost dle nastavení mn. vsypaného uhlí od cca 12 - na min. výkon i 24 h. tak či tak + akumulace zdí stačí většinou obsloužit 1 denně. doporučené uhlí hn. ořech 1 Bílina nebo mix. + černé na tuhé mrazy viz.
Dotazy pod videem zodpoví podrobnosti...
Petry mohu,ale po šichtě neškrtnu ani sirkou natož ovladačem od telky ale za inspiraci díky - pošlu dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.