Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vytápět?

Od: joachym* odpovědí: 7 změna:

tak se mi neosvědčilo topení dřevem,na vině je stáří tělesné a kmitání kolem krbovek-koor dyž člověk pracuje fyzicky.Potřebuji radu tady z houfu zkušených lidí abych si ulevil alespoň jednou místností která je v domku se zdmi o tl.45 cm,podlaha 15 cm beton,strop 40 cm vata, rozměr místnosti 6x6x2,7 m 1 okno špaletové dřevěné.Zbytek(koupelna,kuchyň) ještě utopím v kamínkach briketami dřevěnými.Na celkové vytápění nyní nenasuším cash(do příští zimy).Čili se potácím mezi těmito druhy -- eheizung24.de/... přivedený nižší tarif(cca7000kč),nebo... topenilevne.cz/... ---- mám sloupek plynový 1.m od zdi,jak se řeší montáž a revize tý trubky ke kamnum nevím cenově..Za každé malé zamyšlení Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Vzhledem k Vašemu věku /lepší to již nebude/, pracovní vytíženosti, tak doporučuji plynové topení. Zcela bez práce. Ale celý byt. Myslete na budoucnost.

doplněno 28.03.17 06:49:

Ještě doplním, že topení na tuhá paliva přece jenom nějakou péči potřebuje okolo sebe. Někdy to čoudí /tlak v komíně/, práší se, hlavně při manipulaci s popelem. Kominík Vám musí vymést komín 2krát ročně. Někdo to dělá jenom jednou. I při tom se nadělá.

Co mám plynové topení /kotel ve sklepě/, tak vidím, že není potřeba tak často malovat místnosti a to je strašně velké plus.

joachym*
hodnocení

asi zvítězil plyn,pokud měsíčně nepřesáhnou 1 wawky 2000/kč tak jsem schopen mít teplo.+tedy 2000/kč zbytek (domek je k nezaplacení)((zlatej))Štve mi teď jen systémová záležitost --- jak se to asi dělá u těch co maj korporaci na trubky v podzemí - to budou zřejmě kvašený Dinosauři.Ď :D.

joachym*
hodnocení

no držím palce skutečně sou ty moje síly vyčerpané,tak jimy zuby nehty šetřete ostošest.Nejlépe někde na Fiji.Tam kamínka Petry nepěstujou.Žel bohu jsem v Plzni a stará moc nehřeje.Koukám že žijí lidé jež jsou schopni pomoci i na tý klávenici,tak hodně úspěchů ve kšeftě s energiemi a podobnými záležitostmi.Osobní Ďík.Joachym D_Auge.

.

janm*

A tak to není jen o šetření, je to také o té pohodě, když to chcete mít úplně bez obsluhy pak plyn elektřina nebo něco na tento způsob (klima, čerpadlo apod.) ale je i "střední cesta" kde sice obsloužíte ale nemusíte kolem toho skákat stále přikládat apod. a to jsem napsal, ať se daří...

doplněno 27.03.17 21:49:

Na Fiji prdím, s petrami si udělám léto kdy se mi zachce třeba v lednu *smich*

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

Tak ještě můžete zkusit kamna uhelná zapomenutá leč velmi dobrá věc, klasika, obsluha jednou denně bez kouře a smradu výhřevnost dle nastavení mn. vsypaného uhlí od cca 12 - na min. výkon i 24 h. tak či tak + akumulace zdí stačí většinou obsloužit 1 denně. doporučené uhlí hn. ořech 1 Bílina nebo mix. + černé na tuhé mrazy viz.

Dotazy pod videem zodpoví podrobnosti...

joachym*
hodnocení

Petry mohu,ale po šichtě neškrtnu ani sirkou natož ovladačem od telky ale za inspiraci díky - pošlu dál.

janm*

Ony ty petry jdou nachystat předem, nasypou se, dá se nálož dřeva shora zavřou a až přijdete po šichtě jen je zapálíte a seřídíte toť celé, tzv. odhořívání shora

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]