Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám doma hodně koberců a chtěla bych je průběžně pořádně čistit. Kamarádka mi sice půjčí takovou mašinu Carcher, co je vypere, ale chtěla bych mít něco svého, abych neotravovala. Ten její byl ale moc drahý, koupila si ho hlavně kvůli tomu, že se jí nevyplatilo volat pokaždé někoho na vyprání koberců v obchodě a ten to ještě odflákl. Já jsem teď objevila něco podobného značky Vax a je to zrovna v nějaké akci. Na videu to vypadá docela lákavě a připomíná mi to ten samý systém jako má ta kamarádka. Máte to doma někdo? Nebo jakou máte značku a jaké jsou Vaše zkušenosti? Díky.
Pokud si můžete půjčit čistič koberců a čalounění od Kärcher a ,uděláte nejlíp.Šmejdi u nás prodávali různé typy čističů za nehorázné peníze,ale jednak jejich kvalita nedosahovala ani nejnižší úrovně,ale především k nim není dostupný čisticí prostředek,jako od Kärcherů.Ten má vysokou účinnost a rychlou čisticí schopnost,která je k této technologii potřebná.Nízká koncentrace a vysoká účinnost je základem dobré funkce čističe.Musí za krátkou dobu od nástřiku roztoku do odsání uvolnit špínu,aniž se koberec promáčí moc do hloubky.Protože se čištění touto technologií věnujeme už léta,vím,co je vhodné a použitelné.U nás si mnoho lidí tyto stroje půjčuje.Nemá smysl tímto systémem čistit každý měsíc,nejlépe je používat to tak třikrát do roka.
JABRAKA
Jabrako, já jsem dole poslala odkaz na ten co se mi líbí. Tak se na to prosím koukni, když s tím máš zkušenosti. Já jsem s tím "karcherem" od kamarádky moc spokojená nebyla. Ale asi to bylo těma šamponama. Ale neměl ty rotační kartáče. A to je myslím také hodně důležité.
A navíc prostředek od této firmy, tedy Karcher přece mohu použít do každého přístroje. nemusím přece používat jenom tu značku, kterou prodává výrobce sám.
Vax je okolo 10 000, takže není až tak drahý.
Na jakých stránkách suzymon mají tu akční slevu? Děkuji.
Přímo na vaxu, aha už jsem to našla. Do 26.3.
Mám Vorwerk, jenom moji zkušenost. Po dlouholetém používání je potřeba vyměnit tuhle ono, tuhle tamto. Náhradní díly, sáčky jsou dost drahé, takže i to je potřeba vzít v potaz. A ten Vax není také z levného kraje. To jenom do budoucna, zatím to u nového stroje nehrozí., a je záruka.
Vorwerk má spoustu příslušenství, mimo jiné i na čištění koberců:
Nejdříve se koberec co nejlépe vysaje normálním způsobem od prachu, drobečků a ostatních volných nečistot.
Pak se místo sací hubice nasadí nástavec s jemnými kartáčky (další příslušenství), který nesaje! ale jenom točí kartáčky. Podlaha se postupně asi tak po metru čtverčeném, posype speciálním práškem pro čištění nasucho a pečlivě se zapracuje do koberce, vždy asi tak nejvýše po jednom metru čtverčeném. Ale ne zase tak moc důkladně, co nejde zapracovat, žmolky a větší hroudičky klidně rukou seberte, nebo nechte ležet. Prášek se nechá podle návodu působit.
Sundá se zapracovávací nesavá hubice s kartáčky, kartáčky se vyčistí, umyjou a usuší a na hadici se nasadí normální sací hubice a tou se koberec normálně vysaje. Rozdíl mezi čistým a původním povrchem koberce je ihned viditelný.
Hlavně se nic neprosákne zkrz koberec nebo do dolní vrstrvy koberce jako při některém mokrém čištění, kdy se nečistota a špína krásně rozpustí, ale vsákne se do dolní vrstvy nebo pod koberec na podlahu.
Vorwerk je hodně drahý, kdybych měl hodně špinavý koberec, asi bych si půjčil, jak to už výše radili předchozí rádci, za rozumnou cenu čisticí stroj Karcher, nebo si pozval někoho, kdo to skutečně umí a zaplatil za půjčení, použitý spotřební materiál i za kvalitní práci.
Protože reagujete na můj příspěvek, tak odpovídám, že přípravek se nazývá Kobosan active a do koberce ho zapracovává, vklepává další takový vehikl, pokud ho nemáte, tak zašlapat. Ve čtvrtek jsem ho v balíčku kupovala s kartáčky a sáčky + plus vůně, byla akce, ještě přidávali osušku nebo vakupytle.
Voní krásně, ale já bych raději viděla tu špinavou vodu, jak jde z koberce. No nic, manžel mě chtěl tenkrát ušetřit práci, dostal nějaké peníze, tak je utratil. Ano, nic neprosákne, nepracuje to s vodou
S čištěním Vorwerkem suchou cestou jsem nebyla spokojena, pořádně to nevyčistí, skvrny musíte čistit zvlášť, spec. přípravkem a ještě za 1/4 roku jsem vysávala prášek po obvodu koberce. Možná i záleží na koberci, výšce vlasu, smyčkách. Nevěřím, že se dá vysát všechen prášek naráz a kdo ví, zda vůbec.
Já právě už dva dny prohlížím tenhle. Už jsem viděla spoustu videí a připadá mi to dobré. Navíc prodávají i ty šampony k tomu a nejsou drahé. alza.cz/...
Hm, to je dobrá cena, když obyčený vysavač stojí i okolo 3 - 4 000 korun.
Ještě by to chtělo potěžkat, aby nebyl moc těžký, já jsem po koupi toho Vorwerku trochu litovala, jak je těžký, ale dnes jsou jiné typy, tak jsou vychytané a hezčí a lehčí. Čistí suchou cestou, ale tu mokrou doporučuji více.
Navíc to není nijak velké a je docela lehký. Cena je opravdu velmi příznivá. A teď mne napadlo, že je také velmi důležité jaký roztok se do toho koupí. Když mi kamarádka půjčila ten její "karcher", tak mi doporučila takové obyčejné šampony bez značky někde z drogerie. 1litr byl asi za 80Kč. Pamatuji si, že jsem vyplácala asi pět těch lahví a nic moc. Navíc ten její vysavač nemá tyhle kartáče. Jenom taková hubice kterou napřed koberec nastříkáte a pak zpětně vysáváte tu vodu. A je to dost velké a neskladné. Ona za něj dala přes dvacet tisíc.
Jo, jo Suzi, je potřeba koupit silný roztok /originál/, aby ta čistící schopnost tam byla. Na levném šamponu nic neušetříš.
Kamarádka Reinbow ve skříni. Je těžký a nikdy se jí toho moc nechce ho vytahovat.
Snad se někdo ozve, kdo má přímo tenhle Vax a přidá zkušenosti.
Pár hodnocení je na Heuréce, ale moc málo. Nebo není něco na D-testu?
Pak jsem ještě našla tenhle, je dražší a přitom vypadá stejně. Jenom příkon je vyšší. Tamten 800W a tenhle 1200W. Ale tady jsem několikrát četla, že na tom by záležet nemělo. Tak nevím jestli je to pravda. Ví to něk kasa/...
Také marně hledám víc recenzí. Ten druhý zelený, je ale skoro desetikilový. Oranžový kolem pěti kil. Rozdíl v ceně je dost velký, tak tady dumám co mám dělat. Najdu spoustu videí jak se má používat, ale to jsou všechno prodejci a ne spotřebitelé. A prodejci toho nakecají.
Rozhodně bych si nepořizovala to co je v odkazech ...Lepší je si zaplatit 2x-3x ročně ten Karcher -vyčistí spolehlivě.
Hahanaj, zajímal by mne důvod, proč rozhodně nepořizovat. Vy víte něco víc? Tak to napište. To právě hledám, důvody pro a proti. Jak jsem zde psala, měla jsem půjčený přesně ten přístroj o kterém mluvíte a výsledek nebyl zase až tak pohádkový. Ale jak jsem uvedla, mohlo to být špatným šamponem. Dala jsem na radu kamarádky, která mi řekla že to je jedno jaký šampon. Ale asi nemá stejné nároky. Koberce byly jasnější, ale dokavaď úplně nevyschly. Pak už to mytí ani nebylo vidět. Tak já teda nevím. A navíc je to docela velké, takové neohrabané.
Mně teda Karcher nesmí do baráku. Před léty mně vyšla tahle legrace hodně draho. Světlé koberce v propojené v jídelně s obývákem vyčistili sice dobře, tedy vypadalo to tak. Ale úplně promáčené, do rána po uschnutí udělaly na třech místech vlny. Navíc se po krátkém čase vyšlapávaly tmavé cestičky, kudy nejvíc chodíme, zřejmě špatně odsáli čisticí prostředek. Takže nové koberce.
Mám parní vysavač, takže někdy to přejedu tím, ale letos jsem potřebovala vyčistit intenzivněji, tak jsem si sehnala na recenzích doporučovaný prostředek. Musím říct, že v recenzích nelhali, vyčistil i zašlé flíčky. Ale pěkně růčo
Stejně špatná varianta čištění je sypký Vaniš, to bylo něco strašnýho, kýchali jsme z roho 2 dny a stále se objevoval prášek k luxování a hlavně výsledek 0. Trochu to zajasnilo barvu, ale co bylo třeba vyčistit, to zůstalo. Už nikdy víc.
ETA Neptun. Tento vysavač pro mokré vysávání je skvělá mašinka. Pro čištění koberců je výborný Servo šampon od Velvany.Koncentrace 4 polévkové lžíce na 5 L vody, do toho malý frťan Sava pro desinfenci a odstranění pachů z koberce. Malý frťan znamená 0,02 L. Může být i velký. Pokud má koberec zašpiněný jen pruh od časté chůze, na to je výborný přípravek Savo-kuchyně. Po nastříkání na místo se mokrou houbou vetře do špinavého místa, pak se navlhčí vodou a vysaje vysavačem.
Vanad, tak jsem se dívala na recenze, ale lidé píší že je velmi nepraktický na mokré čištění. Špatný přístup k nádobě na saponát, musí se rozdělat pokaždé celý vysavač a že prý moc nefunguje to sání. Asi je to od výrobku k výrobku, nevím. Už jsem byla nadšená že jsem našla něco lepšího a za míň peněz, ale ty recenze mne odradily. Já ho totiž potřebuji právě na to praní tak dvakrát do roka. Jinak mám vysavač Dyson. A já třeba nemohu vůbec dávat savo, mám vlněné a ručně tkané koberce, to bych je úplně zničila. Ale na ten šampon se podívám. Pachy v kobercích teda nemám.
Těžko vám něco doporučit když Karcher vás nenadchl .Čistil jsem sním pravidelně sedačku a koberce spokojenost.Trochu mi vadí vysoká záloha za půjčovné 15tis no ale to mi vrátí.Hledal jsem na netu něco obdobného a našel toto Zelmer aquawelt plus,Používám hlavně mokré vysávání .Zatím splnil mé představy,potěšil mne tím že nejsou třeba sáčky lze vysávat přes vodní clonu.Sáčky má samozřejmně také.
No já jsem spíše myslela že tady někdo má přímo ten s tím rotačním kartáčem. Ten Vax. Ale pak jsem hledala na YouTube a v anglických recenzích ho ti co ho měli doma teda moc nechválili a docela na tu značku nadávali, že prý na reklamace nereaguje. Tam někumu úplně ty kartáče vylítly a jiné poruchy. A pak tam je jeden člověk co je testuje a zdá se být takový nestranný, ale kdo ví jestli pro tu značku nepracuje. Když ono je to těžké. Ti co to prodávají pějí nebeské ódy a na předváděcích videích je to naprosto dokonalé, ale kde je pravda to se člověk dozví až bude přístroj doma. Karcher mne nenadchl asi proto, že byly špatné ty šampony. Ale stejně bych ho nekupovala, to by se mi zase vůbec nevyplatilo. Já vím že nejlepší by bylo si ho půjčovat, ale to bych zase musela někoho otravovat aby mi ho přivezl a odvezl. Na kole to neuvezu, auto já nemám. Proto jsem si myslela, že bych do toho vrazila těch pár tisíc a měla to doma. Jenomže čím víc to zkoumám, tím víc můj nakupovací elán klesá. Ráno už jsem ho měla v košíku a teď už jsem to vymazala. A pro Vanad. Jak je to těžké? Kdo u Vás pere ty koberce, Vy nebo manželka?
Tak pokud jsou někde fleky, tak pěkně růčo, ono je to nakonec rychlejší, než připravovat nějaký superstroj. A jinak na pravidelné luxování s půlročním "vypráním" vyhovuje třeba Zelmer aquawelt (plus). Možnost vysávání přes vodu bez sáčku je víc než příjemná.
Nejde mi o fleky, ty tady nemám. Spíše takové opravdové celkové vyprání a osvěžení barev. Mám zahradu a psa a i když člověk dává pozor, tak ten prach z venku se prostě do koberců dostane a jsou takové zmatnělé. Zvláště tady mám jeden takový který má krémový základ a na tom je teda vidět že by potřeboval opravdu vyprat vodou a saponátem celý. Jsou to koberce vlněné které má člověk celý život. Kdyby to byl nějaký ten zátěžový koberec, nebo nějaké ty uměliny tak to jednoduše vyhodím a koupím všechno nové.
Suzy, Vax máme doma kolem 15 let a jsem s jím stále nadšena. Koberce s ním čistím dvakrát ročně a tak jednou za 4-6 týdnů s ním vysávám všechno kam nevleze Roomba (topení, koupelnu pod vanou atd). Koupila jsem si tehdy rovnou jako příslušenství nástavec na vysávání přes vodu, kdyby mi náhodou došly sáčky, a taky proto, že jeden čas se mi zdálo, že bydlet s prachem v částečně naplněných sáčcích se mi nelíbí. Je to ale méně pohodlné než bafnout vysavač a vysát - pak se musí vlastně sušit celá nádoba jako po praní, což u nás není až tak úchvatné (bydlíme v paneláku a nádoba a nástavec zaberou celou vanu) takže jsem se nakonec s těma sáčkama smířila. Jsou velkokapacitní a nejsou nejlevnější takže je vynáším asi tak jednou za rok. Chtěla jsem se kouknout, jestli nemají nějaké vysejpací ale ještě se mi to nepodařilo. Výhoda toho nástavce spočívá v tom, že po každém vysátí se všechen ten hnus může vylít (máme dvě kočky a ty chlupy s vodou jsou fakt hnus) a nemusí se s tím bydlet. Musí se to pak vypláchnout proudem vody a občas tomu pomoct rukou. Já jsem ráda, že to mám ale nevím, jestli to mám doporučit nebo ne, právě kvůli tomu čištění. Někomu by to mohlo vadit.
Praní je také jednoduché a koberce jsou pak téměř suché. S pracími prostředky jsem také spokojena, kupuju si většinou Allerit, je to prý i na roztoče. Teď jsem nahlížela do e-shopu, jestli třeba nemají nějaké novinky, že bych inovovala... Na tomto vysavači se mi líbí i to, že je stále možné dokupovat všechny prvky, všechno na všechno pasuje. Je to větší vysavač, tak je potřeba na něj mít někde místo. Ale to víte, když si půjčujete Kärcher, bude to asi podobné.
Jinak dcera má Liv Aquafilter 2000 a je také spokojena. Mně se ovšem líbí víc ten můj Vax, nerada totiž kupuju každé dva-tři roky nové spotřebiče, mám je ráda "na celý život".
Matyldo, děkuji moc za odpověď. ještě bych Tě poprpsila, jestli by ses koukla na ten odkaz co jsem nahoře zadávala na ten Vax který mne zajímá. Mně se totiž zdá podle toho jak to popisuješ, že máš něco jiného. Sice je to značka Vax, ale na jiném principu. Nebo mi tady napiš jak přesně se jmenuje ten tvůj. Já mám na denní vysávání suché vysávání vysavač bezsáčkový Dyson a jsem s ním nesmírně spokojená. Je silný a sebere opravdu hodně prachu i chlupy. Také mám kočku a psa. Ale chtěla jsem si koupit tenVax pouze na to praní koberců. To tak dvakrát až třikrát do roka. Na obyčejné vysávání ho nepotřebuji. Já už jsem to skoro vzdala. Přečetla jsem tolik recenzí a zkušeností a každý píše něco jiného a člověk se v tom už nevyzná. Také bych nerada koupila nějaký krám, co mi tady pak bude jenom ležet. Podívám se i na ten co má Tvoje dcera. Tak se prosím koukni na ten kartáčový co jenom pere ty koberce, jestli by sis ho koupila. Mockrát Ti děkuji.
Ty máš asi ten co vypadá jako malý kotel na kolečkách a není do něj vidět. Také jsem na něj koukala, ale mám dojem, že s ním jde právě i normálně vysávat. Proto mluvíš o těch sáčcích. Oni mají všechny značky několik modelů. Prosím koukni co je napsáno na tom tvém a já to podle toho najdu na internetu. Díky.
Ajajaj Suzy, omlouvám se, přehlédla jsem odkaz. Máš pravdu, mám ten kyblík na kolečkách a ten dceřin vysavač je taky kyblík na kolečkách, jen stojí půlku toho, co ty Vaxy.
Poradit určitě nemůžu, nemám s těmito přístroji zkušenosti, ale napíšu, jak bych asi uvažovala já, třeba by ti to pomohlo.
Koukla bych se, jestli to chodí samo. Dívala jsem se na ten tvůj odkaz a píšou, že váží 5,8 kg a dají se tam skoro 3 l vody. To by bylo strkání zhruba 9 kg sem tam. Pokud by neměl vlastní pohon, tak si nedovedu představit, jak bych vypadala po vyčištění našich koberců.
Další věc je ta, že u nás je potřeba vyčistit i alespoň kousek koberce pod gaučem, aby nebyl vidět přechod mezi vyčištěným a nevyčištěným. Měli jsme tyčový vysavač, a s tím jsme museli před některými kusy nábytku málem lehnout, abychom vysáli pod nimi, a pod některé se kvůli výšce motoru ani nevešel, zatím co kýblová hubice jen na trubce vleze skoro všude. Takže když porovnám čištění tyčovým nebo kýblovým čističem, u mě vede kýblovej. Do kýblovýho vaxu dám 4 l vody a určitě tolik se mi vejde i do části na špinavou vodu. Jestli sis ale půjčovala něco podobného jako v odkazu, tak už to všechno víš a máš vyzkoušeno co a jak.
Pak bych se asi koukla na to, jestli má kartáč elektrický pohon nebo jen vsávaným vzduchem, tam by mohl být i rozdíl v kvalitě vyčištění. Ten náš kýblovej má vzduchovej pohon ale s kvalitou vyčištění jsem spokojena (nemám porovnání s jiným, chichichi).
Ale ty vysavač máš a potřebuješ jen čistič, takže já bych do něj klidně šla. Rozumím tomu, že zrovna teď se mi zachce vyčistit koberce, tak jdu a vůbec nechci někam jezdit pro nějaký krám ale chci sáhnout do komory a jít na to.
Možná bych ještě porovnala nějaký ten Kärcher, jen tak abych věděla. Asi ze tří stran jsem slyšela, že je to kvalitka. Vax nějak lidi asi moc nemají. Kärcher je německej, Vax britskej, nejsou to žádné povl značky. Ale teď mě napadá - nebyly třeba nějaké testy v D-testu, že by se nahlídlo?
Na diskuse kašli, já je vždycky přečtu, protože se tam může projevit nějaká opakovaná stížnost a tam by mohla být chyba, ale záleží na tom, kdo tam píše. Máti se rozbila roomba, tak koukáme po jiné a samozřejmě diskuse: jeden si libuje jak je to tichoučké, druhý si stěžuje, že to řve, jednomu to vysává skvěle, druhému blbě, pro jednoho čištění je super jednoduché, pro druhého složité... Stejně to člověk musí vyzkoušet sám.
Ten můj vax má myslím číslo 6210, nevím to přesně, nejsem doma, vracím se až za týden, tak dám vědět. Ale asi to bude zbytečné, protože teď už mají řady 7xxx, jestli ne 8xxx.
Jinak já jsem na vysavače ulítlá, vysávala jsem vždycky strašně ráda, teď už nemůžu, páč po infarktu. Ale máme doma teda tu trojkombinaci vax, pak máme ruční black a decker na drobky na stole, klávesnice apod., roombu pro denní vysávání a na postel máme raycop, protože přes den se mi na posteli roztahujou kočky a zachlupaťujou mi ji .
Jo a koukni i na ten LIV, ten stojí do 5 tisíc a četla jsem recenze, že tím čistí i auta v několika servisech. A taky možná by byl skladnější.
Ahoj Matyldo, tak jsem si nakonec vybrala Vax 6151SX za 6.490Kč
víceúčelový vysavač . maximální příkon 1 500 W . akční rádius 10,5 m . nádržka na čistou vodu 4 l . nádržka na špinavou vodu 8 l . pro suché vysávání 10 l . kapacita sáčku 11 l . vodní filtrace . vysávání tekutin . regulace tahu . teleskopická trubice . štěrbinová hubice . hubice na čalounění . prachový nástavec . hubice na tvrdé podlahy . kobercový kartáč . turbo kartáč . délka kabelu 7,5 m
Power brush odstraňuje chlupy, vlasy a jiné nečistoty z koberců
Automop hloubkově čistí podlahy
Vaxovací hubice v malém a velkém provedení čistí do hloubky čalounění, matrace a interiéry, resp. koberce
antistatický prachový nástavec odstraní jemný prach z knih, klávesnic nebo třeba žaluzií
štěrbinový nástavec
teleskopická trubka a hadice
2× sáček s objemem 11 litrů
mikrofiltrační, motorový a výfukový filtr
4l nádoba na čistič s dávkovací hadičkou
Tohle jsou jeho parametry a dodávané příslušenství. Tak snad budu spokojená. Už jsem málem objednala u Alza cz ten oranžový, 6131, ten byl u nich sice levnější, 4.869Kč, ale byl v tom háček. Sice psali jaké má standardní vybavení, což bylo asi šest kusů, ale pak na konci jsem si všimla, že v dodávaném vybavení je pouze 1 hubice štěrbinová a 1 hubice na čalounění. To ostatní vybavení tam nebylo specifikováno. Takže bych musela všechno vybavení dokupovat po kusech a to by se mi hodně prodražilo. A navíc u tohohle typu nebyl vůbec ten turbokartáč, který já potřebuji hodně kvůli chlupům ze psa a kočindy. Oni jsou na tom Alza teda hodně vyčůraní, protože kdybych to pečlivě nezkoumala, tak bych si myslela že tam bude všechno příslušenství a pak bych doma čuměla jako puk a brečela. A navíc si počítali poštovné 170Kč. U Datart je to zadarmo, jen dobírka 45Kč. Ta Alza má u všeho o pár stovek nižší ceny, ale pak vydělávají na tom, že nedodají všechno příslušenství, jen to úplně základní. Pak se ten nákup člověku pěkně prodraží, když si nedá pozor. Naštěstí jsem si toho všimla a objednávku jsem ihned stornovala a ještě jim to napsala. Jsem zvědavá, jestli mi něco napíšou. Akorát mám problém s tím přípravkem na mytí, u Alza jsem si ho mohla objednat, Datart ho nemá, jen těch 250ml co je součástí balení a to stačit nebude. Napiš mi kterou značku používáš, jestli tu originál, nebo máš vyzkoušenou jinou značku, třeba trochu levnější a stejně účinnou. Mockát Ti děkuji a omlouvám se. Dala bych ti ráda bodíka, ale už jsem je vyplácala.
Zdravím Suzy, už jsem zase na dva dny doma, tak plním, co jsem slíbila: náš vax má číslo 6310 SX a používám do něj roztok, který jsem si kupovala vždycky ve specielní prodejně vax. Je to litrová lahev a vydržela nám vždycky několik let. Do nádržky na 4 litry se dávají dvě víčka. Jmenuje se to Allerite a koukala jsem, že už ho v e-shopu nemají ale vyskočila na mě stránka, kde píšou, že tento přípravek je součástí roztoků AAA a ty tam mají. Dokonce i specielní ke zvířatům. Zdá se to drahý "jako prase"ale když se to vydělí minimálně 10 čištěními, přijde mi to snesitelné. Já jsem si to naředila i do stříkací lahve a když se stane jakákoli nehoda - vnoučata plácnou chleba s medem na koberec, nebo kočka blinkne, nebo cokoli jiného - postříkám to tím roztokem, vytřu mikrohaříkem a je všechno div ne jako nové.
Jednou jsme použili nějaký český prostředek, myslím, že se to jmenovalo TEP suchá pěna, vyčistilo to koberec docela dobře, ale zůstal tam nějaký lepkavý zbytek, takže za 14 dní byl koberec šedivej od nalepenýho prachu. Po tomhle Alleritu zůstane dlouho čistej.
Jen tak jsem se šla kouknout, kdy jsme vysavač kupovali, abych nekecala o tom, jak dlouho ho máme, a kupovali jsme ho v letě 2001. Takže 16 let a je pořád jako novej, jak výkonem, tak vzhledem. A počítám, že jinej už si kupovat nebudu muset. Tak ti přeju, aby ti ten tvůj vysaváček taky dlouho vydržel a abys byla stejně spokojená jako já.
Ahoj Matyldo. Jsi dobrá, že jsi nezapomněla. Koberce už mám vyprané a krásně. Jsem spokojená. Koupila jsem jinde dvě láhve Vax ultra je toho tam litr a půl v jedné lahvi. Ten s tou modrou vlnou jako na moři. Objednala jsem dvě, abych neplatila poštovné, stejně to vypoptřebuji. Ale spotřebovala jsem toho víc, tam píší jeden uzávěr na litr vody a nádrž má 4 litry. Celkem jsem doplňovala 5x nádrž. Mám tady dost koberců a chtěla jsem je vyprat pořádně.Ale budu ho používat jen na to praní, i když třeba ten nástavec na prach je bezva a klávesnici počítače jsem vypucovala nádherně ve třech vteřinách. Vadí mi tam ten sáček, jsem zvyklá na bezsáčkový vysavač.Ale kartáč na suché vysávání je rotační a funguje dobře. Určitě nevyužiji všechno příslušenství, ale to nevadí. Já chtěla opravdu na to praní a s tím jsem spokojená. Určitě budu prát tak každé tři měsíce, protože pak nebudou ty koberce tak špinavé a spotřebuji toho méně. Ale odsálo to vodu dobře, koberce nebyly promočené durch. Mokré byly, ale do druhého dne to bylo suché. A to už netopím a venku zrovna nebylo žádné teplo. Mám tady kolem 20 stupňů. Takže za mne naprostá spokojenost a doufám, že mi také vydrží tak dlouho jako tobě.
Tak zatím ahoj a moc děkuji za informace a za to, že jsi nezapomněla. Suzy.
A to jste ho na tom smetišti našel i se všemi komponenty? Tak to jste měl kliku. Píšete že jste spokojený. Já být Vámi, tak dokoupím ty filtry a je to. Jinak já jsem velmi spokojena s tou značkou kterou jsem koupila, ale je to větší investice. Jiný neznám, tak nemohu jiný doporučit. Není těžký a krásně koberce vypere. Turbokartáč má také. Má veškeré příslušenství.
Dobrý den dámy Matyldo a Suzy, pozorně jsem si přečetl Vaše příspěvky do této diskuse a došel jsem k závěru, že máte velké skušenosti s úklidem (použitím vysavače) svých domácností. Jsem teď na tom podobně jako paní suzi před časem. Chci si pořídit nový vysavač, který se hodí nejen k častému běžnému vysávání, ale i čištění koberců, sedačky a podobně. Do teď používám vysavač Zepter, jenž až na velkou váhu je celkem slušný (navíc je zadarmo ze smetiště) a má něktré výhody jako např. vodní filtr, turbo kartáč a pod.. Nyní však potřebuje vyměnit všechny fitry, což je investice 700 kč.. Tak mi prosím poraďte jaký vysavač si mám pořídit.
Hezký den, Kalousek Václav, kalousek.v@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.