Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Přestěhovali jsme se a přichází období, kdy se bude muset intenzivně větrat a sami víte, jak jsou mouchy otravné, když jich máte plný byt. Samozřejmě budeme uvažovat o sítích do oken na míru, ale prozatimní řešení na tuto sezonu jsme koupili aspon do tří oken samolepicí sítě. V návodu je uvedeno- nalepit pásky na rám okna, napnout sít a přilepit a nakonec po obvodě zastříhnout. Jak jednoduché! Ale kam ty pásky na tom rámu přilepit? Když po celým obvodu rámu je gum. těsnění! Je jediná možnost, přilepit je až za to těsnění, ale tím pádem se bude muset sítka napínat přez ono těsnění a nevím jestli to bude vůbec držet, když pár krát otevřu a zavřu okno. Máte někdo s těmito nalepovacíma sítama zkušenost? Děkuji za odpovědi. (jen znovu podotýkám, neradte mi síta na míru, ty máme v plánu příští rok, toto je jen alternativní řešení, které se mi už ted moc nepozdává.)
No ono se to lepí z vnější strany rámu - tedy na tu plochu, co je vidět při pohledu zvenčí. Tam žádně těsnění není. Je však tradičním nešvarem dnešních ,,odborných´´ firem, které provádí zateplení, že prakticky celý rám schovají pod polystyren. Tam už pak skutečně není kam dát síť.
Jinak ty samolepící sítě jsou skutečně dost dočasné, po nějaké době to má tendenci se odlepovat a první větší vítr to pak sebere.
...tak to pochybuji, že se tyto sítě lepí z venku rámu. Pásku přilepím na rám, ale co pak? jak napnu sít ze vnitř bytu a po té ještě zastříhnu? U mně by to nebyl problém z žebříku z venku, jelikož máme přízemní domek, ale co lidi z paneláku? ) Na obalu jsou i tři obrázky, ale ve velmi špatné kvalitě, kde je akorát vidět, že se to lepí zevnitř.
Copak o to. Způsob nalepení je jednoduchý. Musite to ustřihnout na míru předem. Pak se nejdřív nalepí vršek, potom jedna strana - je potřeba, aby vám to někdo trochu napínal na té druhé, ale tak, aby jste se pod síť vešel. Nalepíte asi do 2/3 - 3/4. Potom tu druhou stranu ad shora dolů a přitom to napínáte. Nakonec to dotáhnete na te první straně. Nejhorší je ta spodní, tam jsem si pomáhal slabým naostřeným ocelovým drátem. Propíchnout a přitlačit.
Co je ale daleko horší, že se mi to na sluníčku začalo odlepovat. To lepidlo vysychalo. Teplem? UV zářením? Nevím. A nakonec to dopadlo, díky starým dřevěným rámům které mám tak, že jsem to přišil sešívačkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.