Koupil jsem bazen 3,6 hloubka1,7 s manfildu. Chci ho zapustit do zeme. Ted resim beton pod nej . Mam par otazek 1 -staci 10 cm s karisiti 2-mam pod beton udelat sterk. Podsyp kolik cm 3-mam beton desku udelat hned dokonale rovnou nebo az po zaschnuti desku vyrovnat nejakou nivelacku? 4-mam davat drenazni trubku kolem bazenu ldyz tu nemame zadnou spodni vodu? dekuji za rady
MF.má přímo v návodu že v případě že použijete polystyren (byť třeba extrudo) tak vám neuznají záruku na fólii. Teda pokud to je pevný bazén s fólií a ne gumák, z popisu to není jasné. Chytrák MF si tak nechává zadní dvířka aby měl víc výjimek proč neuznat záruku. Podle jejich argumentů se i v extrudo polystyrenu vymackaji patama doliky a protože folie důlky vyplní ale okolí důlku je pevně primacknute váhou vody, fólie se v tom místě musí natáhnout a ztenčí se.
koni*
Ok. Takte polystyren davat nebudu jen kolem sten. Jeste se chci zeptat kvuli cemu davat 10cm podsyp?nestaci je 3cm aby beton nebyl primo na hline!
Podsyp je tam pro to,aby roznesl případné pohyby podloží. Přece jen kubík vody to je tuna na metr čtvereční. 3 cenťáky to je prd ale když tam budeš dávat kari sítě tak by zas tolik nezáleželo jestli tam bude 8 nebo 10 čísel.
fero*
Dobrý den,štěrkový podklad se dává z důvodu,že je dobré když podklad je homogení(stejnorodý),pokuď je zemina
na dně dostatečně pevná(není vlhká,drolivá atd.),můžete dát vrstvu pod beton menší.Je třeba si uvědomit,že na
desku bude působit hmotnost 17 tun,i když na cm2 to bude jenom cca 17 dkg.Osobně jsem toho názoru,že grunt je
grunt a když se zkazí, moc těžko se opravuje,někdy to ani nejde.
fero
paw*
Proto lze dat extrudak pod beton a mate po starostech. Udusat hlinu, geotextil, extrudak a betonek.
koni*
No neco jsem ted o tom zatepleni dna bezenu zjistoval a pry je to zbytecne ze dnem unika minimum tepla!tak ted nevim jestli dokoupit extrudak nebo ne?
paw*
Nejvice tepla utece volnou hladinou. Pokud ale chcete mit k bazenu treba i ohrev a dalsi vymozenosti, tak se extrudak oplati.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.