Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna bytu

Od: martuska* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,může mi někdo poradit co mám dělat?Rodiče vlastnili městský byt, který mi letos v květnu přepsali, výměna proběhla v pořádku, nájemní smlouva byla přepsána na mě.V červenci letošního roku jsem zažádala o výměnu bytu, ta mi byla zamítnuta a navíc mi byla dána výpověď z bytu, že byt neužívám.V době kdy jsem čekala na výměnu je pravda, že byt jsem neužívala protože jsem nechtěla zatím do bytu investovat a zařizovat když jsem čekala na schválení výměny.Je možné abych mohla o byt přijít?Děkuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

To nějak nechápu. Městský byt nelze vlastnit, lze být jen v pronájmu a ani přepsat nelze. Lze jen provést změnu nájemní smlouvy, kterou jste asi absolvovala. Otázkou je, zda na dobu určitou či neurčitou. Pokud byla na dobu určitou, může vlastník bytu, tedy město, smlouvu neprodloužit a vypovědět, je-li důvodem neužívání bytu. Každé město má nájemní podmínky různé, je třeba si prostudovat ty vaše.

martuska*
hodnocení

asi jsem se špatně vyjádřila, nájenmí smlouva z rodičů byla přepsána na mne a já nyní žádala o výměnu bytu a při té žádosti o výměnu mi bylo zděleno, že mi ukončí mou nájemní smlouvu a to znamená že zůstanu na ulici.

slonbonjohn*

Třeba jste to pochopila špatně vy. Ukončí vám nájemní smlouvu na stávající byt a zároveň vám vystaví novou smlouvu na nový byt. Avšak jen pod podmínkou, že to bude opět obecní bytv majetku města. Pokud by vaše směna byla do družstevního nebo v soukromém vlastnictví, tak tuto povinnost obec nemá a novému nájemci také nevzniká nárok na uzavření nájemní smlouvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]