Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyvrtat díru do betonu svisle dolů?

Od: rotorod® odpovědí: 8 změna:

mám beton a potřebuju vyvrtat díru pr.28 ale pěkně svisle dolů (90°). Je na to nějaký fígl? bude to do hloubky 20-25cm a to pak muže byt problem, když začnu zkřiva. Ano oko je jedná věc, ale tak velký vrták, a třeba tlačit...

díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdyz mas dobre vrtak> netreba tlacit.

fugass*
hodnocení

0x
Já používám Hilti vrtací kladivo. Má vrták 28mm. A kolmo? Vemte 2 lidi ať koukají z dvou pohledů a řeknou vám. Ale dá se to i sám.

hodnocení

0x

beton stejně nebude mít čistou přesnou díru... udělám díru větší a po vložení potřebné tyče či co je třeba doleju - ideálně chemiká kotva - na přesný úhel pak můžete použít různé fixace dle potřeby, po zatuhnutí už nikdo nikdy nevyndá

doplněno 24.03.17 13:36:

@ernie - to je super věc - to musím mít !

zelenydabel*
hodnocení

0x

předvrtejte menším vrtákem. pak středním a pak posledním průměrem, který ve finále potřebujete.

paw*
Jj. Napred vrtnou pr 10, pak 20 a pak 28.

24.03.17 12:13
hodnocení

díky všem

hodnocení

0x

viděl jsem něco na principu stojanu na vrtačku, u korunkových vrtáků se s tím vrtají vodorovné prostupy do svislých zdí

super-naradi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]