Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrdí když zatopím v krbu

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:

zdravím

mám krbovou vložku 3 roky, je to vložka na sálavé teplo, takže obloženo sálavými cihly. Takové ty mřížky mám také, ale pouze pro nějaký servisní přístup. Takže během topení jsou pořád zavřené, samozdřejmě když je otevřu tak proudí teplý vzduch.

Poslední 4-5dnů, když vždycky zatopím (pouze a jen 3 roky vysušený buk), tak právě přez ty mřížky stašně smrdí. V ohništi krásně hoří plamenem, nedoutná, ale ten smrad je právě jako by to doutnalo. Takový až štiplavý v noce. Co to může dělat? smrdí to tak skodo celou hodinu od zatopení, pak už ne. Ale říkam že v krbu krásně hoří plamenem. Muže se stát že se něco uvolnilo nějaká trubka co vede do komina nebo něco takové? Nebo že bude zanesený komín? Projížděl jsem ho na podzim

díky za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A nehnula se roura v napojení na komín? Já prolezl vložku kolem dokola, komín třikrát vymetl a furt to někde hulilo. Pak jsem zjistil že praskla cihla vedle napojení roury do zdi a kus vypadl.

topic
hodnocení

0x

Netěsný kouřovod/ ucpaný komín, Nebo ti to dehtuje a vypaluje se dehet co teče zvenku po kouřovodu. Příp. se jen vypaluje prach (nebo nějaká chcíplá myš ;)

hodnocení

smrdí to dřevem, takže myš asi ne, ani by se do prostoru vložky nedostala, když je obstavěna cihlama

a vypalovani něčeho po 3letech je taky asi divné, nebo? mám stříšku nad komínem takže by něco spadlo taky snad ne. No budu muset kouknout až bude hezky venku

hodnocení

0x

Mám podobný problém. Pokud byla vložka jen postavená navolno, vše bylo OK. Jak se udělala obestavba, začalo to smrdět přesně jak říkáte. A hledejte teď přez obestavbu kudy to smrdí. Komín vymetený, nerezová připojovací trubka také.
Paradox je že mám předimenzovaný komín. Vložka má 160mm vývod, nerez je 180mm a samotný komín je 200mm, takže to má tah brutální a přez to to smrdí. Topím 4 roky sušeným bukovým.

Když si vzpomenu na starý kamna, všude viditelný škvíry a nikde nic nesmrdělo... :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]