Decku do vaření a zbytek vypít, pak se nemá co zkazit
manyy
Víno ve skleněné flašce začíná už druhý den mít špatný, kyselý šmak a za týden je z toho utrejch.Jedině točené víno v plastové flašce se dá troch uchovat, když se před uskladněním do lednice pomačká láhev aby v ní nezůstal vzduch, ale i tak rychle ztrácí svoje vlastnosti.
Vino bych pouzila max po par dnech. Pokud chcete jen do vareni, zbytek zamrazte. Bud ve forme na led nebo, pokud je treba vina vice, ve formickach na muffinky atp.
Načatou láhev vína mívam v lednici i pár týdnů, nic se tomu nestane. Však jak mají vinaři víno ve sklepích? Taky v lahvích, nemají to hermeticky uzavřené, odeberou si koštýřem co chtějí, zandají zátku a jede se dál.
Pár týdnů otevřené v lednici? To musí být chuťovka Vy jste jeden stěch co si myslí že vinaři sedí jenom ve sklepě a chlastají,jenomže to víno s těch sudů se většinou lahvuje a skladuje na ležato aby do flašky nešel žádný vzduch ale teď se většinou používají nerezové nádoby s plovacím víkem,takže se tam vzduch nedostane.Jinak k tomu skladování,víno otevřené vydrží cca 1 týden,jestli chcete dobu prodloužit tak raději do plastové láhve a vždycky zmáčknout aby tam nebyl žádný vzduch
Hodně vín je dnes baleno do lahví s praktickým šroubovacím uzávěrem. Doporučil bych kupovat víno v těchto lahvích, spotřebujete, kolik chcete, a zbytek uzavřete a uchováte.
kupujte víno ve vinotéce v plastových litrech - po odlití vymáčkněte vzduch, řádně uzavřete a dejte do lednice... díky absenci vzduchu tak může vydržet týden bez nějaké změny chuti...
No samozřejmě co nejdříve vypít. Udělejte si hezký večer. Nevaříte přece tak často ,,na víně,,. .
S tím musíte počítat a otevřené víno neskladovat, potom zvětrá i když bude zavřené. Prostě vypít, na tomhle nic neušetříte. Jak se říká, nešetřete na nepravém místě.
Úplně klidně v lednici, samozřejmě zazátkované. Může tam být i deset dní beze změn na chuti. Určitě nebudete kupovat láhev vína za 800Kč, kde by to už bylo na škodu. Asi koupíte láhev kolem stovky, když to máte na to vaření a nebudete dělat nějaký recept "cordon bleu". A rada zmrazit víno, tak to už je teda opravdu síla.
do té doby, než se zkazí. nalil bych do sklenice a pokud bude čiré a ne kyselé jak ocet, tak bych do něj šel, pokud není uvedeno na etiketě. žádná norma na to snad není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.