Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklá nádrž

Od: meat* odpovědí: 10 změna:

Ahoj všem

Dostal jsem motorovou pilu Husqvarna 61, je to sice babička ale dělník, jen má problém, že je prasklá nádrž a to přesně ve švu pod karterem, nevíte někdo čím to slepit? Obávám se, že svařit to nepůjde a navíc nevím co je to za materiál - jestli hliník nebo něco jinýho (plast to neni). Díky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Doneste to do opravy. Husky maji celkem dobry servis a dostupne nahradni dily. Mozna by to spravil tekuty kov.

meat*
hodnocení

co se týče toho tekutýho kovu - nemáte nějakou zkušenost s určitou značkou co by nenaleptal benzín?

Jeto z hliníku vařit to půjde špatně i TIGem nejlépe zalepit lepidlem na kov.Prasklinu vybrousit odmastit a zalepit,v prodejnách autodílů prodávají ruzná dvousložková lepidla.

fugass*
hodnocení

0x
Jestli je to hliník, tak jde svařit - TIG.

Jsou různé druhy hliníku ,třeba hliníková lopata jde vařit krásně,taktéž hliníkové profily, a pak jsou hliníkové slitiny a tam už to taková sranda není.Navíc toto je hliníková sltina litá tlakově.Kdo nevyzkoušel vařit takovéto nádoby tak nevěří že svařitelnost je více než obtížná prasklina nasycena mastnotou nikdo do toho nepůjde úspešnost takové operace je nejistá.

hodnocení

0x

No jelikož jsem před mnoha lety jezdil pro lesy tak vím že tohle je (byla) častá závada této značky.Dokonce někdo přešel kvůli tomu ke Stihlce.Tam se to řešilo výměnou dílu, ale přes 1500 je dost vse-pro-pily.cz/... nebo kasumex.cz/... jinak to bude nějaký tvrdý plast -není tam nějaká značka? Zkusil bych to slepit nějakým dvojsložkovým lepidlem lepidla.cz/...

doplněno 22.03.17 23:10:

teoreticky možná jo, ale těžko radit když nevíme co je to za materiál*nevi*.Zkusil bych jestli to je svařitelné někde nahoře-kde není prostor nádrže

meat*
hodnocení

jo ten díl jsem taky našel, ale nejsem si uplně jistej podle toho obrázku jestli je to stejný ( spíš bych řekl, že uplně ne ), značka tam žádná neni, ani typ tam nikde neni napsanej tak jen typuju značku podle internetu... tak že je to z plastu by mě teda nenapadlo, tipoval jsem to na ten hliník ale nevim

doplněno 22.03.17 22:53:

teoreticky by to teda mohlo jít i zaletovat pájkou..?

111®

nevím jestli se to bude líbit, ale já ych tu nádrž olaminoval skleným vláknem a epoxidem, stačí jedna vrstva..

fugass*
Buď to zavařit Tigem nebo cínovat. Fotka by byla?
meat*
hodnocení

fotek mraky, ale nějak mi sem nejdou hodit, ještě to zkusim

doplněno 23.03.17 19:04:

tady je

doplněno 23.03.17 19:06:

jináč pájkou to nešlo, takže teda netušim jestli je to tvrzený plast nebo hliník, každej řiká něco jinýho, kdyby to byl plast tak to zkusím někde nechat svařit, každopádně pájka s tim ani nehla...

Prasklá nádrž

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]