Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme doma krbová kamna umístěná na skleněné desce. Mezi tu skleněnou desku a plovoucí podlahu se ovšem dostávají nečistoty (prach, vlasy, smítka...). Podcenili jsme prevenci a u je tam toho docela dost, nevypadá to moc dobře.
Jednou asi budeme muset kamna a desku oddělat a prostor vyčistit..
Neporadili byste mi nějaký tmel nebo izolaci, čím bych zatmelil spáru mezi podlahou a tou skleněnou deskou? Alespoň bych zabránil dalšímu pronikání. Mělo by to být průhledné, nenápadné, a asi snadno odstranitelné, až to budeme v budoucnu někdy čistit pod sklem.
Zdravím
Jak bylo již řečeno, bezbarvý silikon svůj účel splní, ovšem časem se jeho povrch taktéž "zanáší" a z bezbarvého později vznikne šedý až černý vlivem prachu a nečistot, někdy mi místo něj připadne výhodnější bílý je-li to esteticky vhodné, připadá mi že se tolik "nešpiní" ale jak bylo také řečeno lze strhnout. Po praktické stránce je ale pod kamna nejideálnější plech nejlépe ale smaltovaný neboť se snadno udržuje nedrží na sobě jemné prachové částice jako plech lakovaný tudíž stačí drobné nečistoty jen smetnout a není nutné tak často stírat vlhkým hadrem, je to prostě osvědčená klasika která nezklame, rozhodnutí je pochopitelně jen na vás...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.