Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darování pozemku a daň

Od: vevera odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám na Vás dotaz. V prosinci 2016 jsem na základě darovací smlouvy od vzdálené příbuzné dostal pozemky (ornou půdu a trvalý travnatý porost), potřeboval bych vědět, jak mám postupovat, když je darovací daň zrušená a mám hodnotu pozemků zahrnout do daně z příjmu. Existuje nějaká tabulka, kde bych si částku vypočítal jako je to v případě daně z převodu nemovitostí? Nikde se to nemůžu dopátrat a ani na FÚ mi nedokážou poradit..

Předem děkuji za odpověď

Vevera

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Změny vlastnictví nemovitostí se měly hlásit do ledna 2017 na FU. Daň z příjmu má část "dary", která je jen na odpisy, tj. dary poskytnuté... Nejsem ale účetní - neptal jste se jen na podatelně? To je vlastně jen vrátnice - chce to zajít přímo na konkrétní oddělení na FU.

an*
hodnocení

1x

Už proběhl převod pozemků v katastru nemovitostí? Teprve až když máte v ruce písemné oznámení, že vklad v katastru nemovitostí byl proveden, podává se na finanční úřad přiznání k dani z nemovitých věcí. Na to vám pak bude jednou ročně chodit složenka.

Do daňového přiznání se nabytí pozemků jako příjem neuvádí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]